Una delegació de dinamitzadors de punts TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) de diversos municipis de Romania va visitar el 14 de gener les instal•lacions del Centre Tecnològic Comunitari. Convidada per la Xarxa Òmnia, la delegació romanesa, integrada per una vintena de dinamitzadors, va ser uns dies a Catalunya, on va visitar uns altres dos projectes relacionats amb les TIC: un de la Fundació Marianau de Sant Boi de Llobregat i un altre de Caixa Laietana.

En la seva visita a Masquefa, els dinamitzadors TIC van mostrar-se sorpresos pel fet que un municipi de les nostres dimensions disposi d’un equipament del potencial del CTC.
Després de ser rebuts per l’alcalde, el grup de romanesos va recórrer els diversos espais del centre tecnològic. Així, per exemple, van poder conèixer les instal•lacions del viver d’empreses i hotel d’entitats Masquef@ctiva, l’espai de lliure navegació a Internet Masquef@ules, les aules d’informàtica o la sala d’actes, entre altres. Els visitants van fer-se una idea exacta dels nombrosos serveis que el centre posa a la disposició dels empresaris i els emprenedors, les entitats i els vilatans i vilatanes.

El grup es va mostrar especialment interessat en l’accessibilitat del CTC i el seu pioner espai amb material adaptat per a persones amb tot tipus de discapacitat física, psíquica o sensorial, que el fa únic a Catalunya.

Aquesta és la primera vegada que el Centre Tecnològic Comunitari rep la visita d’una delegació europea. Des que va obrir portes, però, diverses institucions i associacions d’arreu de Catalunya i fins i tot de l’estat han vingut al CTC, on han vist un model i un exemple a seguir.