Dinou persones van assistir, dilluns, a la darrera xerrada gratuïta del cicle formatiu per a emprenedors, empreses i comerços d’aquest any 2014. La sessió, que va tenir lloc al centre tecnològic, va girar entorn als diferents aspectes fiscals i comptables que els autònoms han de conèixer per al bon funcionament dels seus negocis.

La xerrada va proporcionar als assistents informació molt pràctica. A més de tractar aspectes com l’IVA, l’IRPF i altres relacionats amb la facturació dels autònoms, també va servir per posar-los al dia de les principals novetats fiscals previstes per a l’any 2015 que afecten les persones autònomes i les societats mercantils.

Els participants van fer una valoració molt positiva de la iniciativa i van sol•licitar que aquesta formació s’ampliï amb una nova sessió. De fet, la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament ja està treballant en un nou cicle gratuït de xerrades, jornades i tallers per a l’any 2015. Amb aquestes accions formatives –una cada mes- es vol ajudar els emprenedors, les empreses i els comerços a formar-se i reciclar-se i, així, disposar de més eines per ser més competitius i poder plantar cara a la crisi.

Aquest 2014 s’han fet sessions sobre aparadorisme, tècniques d’embolicat de regal, networking per a persones amb esperit emprenedor, creació de blogs de negocis, l’ús de les xarxes socials en la difusió i promoció dels negocis, màrqueting amb pressupost reduït, manipulació d’aliments o els requisits mínims exigibles als establiments, a més d’aquesta darrera xerrada sobre els aspectes fiscals i comptables que han de conèixer els autònoms sobre els seus negocis.