Masquefa ja ho té tot a punt per a celebrar aquest dijous, 15 de març, una nova edició de Fira Futur. Aquest certamen ajuda els joves a prendre una decisió important en les seves vides: el seu futur formatiu i professional. De fet, la fira és un gran aparador que els mostra les diverses opcions que tenen en el territori d’influència de l’Anoia Sud per a continuar els seus estudis o bé per a iniciar el seu camí en el món laboral.

Però, per tercer any consecutiu, Fira Futur fa un nou pas endavant i no s’adreça només als joves sinó a totes aquelles persones que, independentment de la seva edat, aposten per formar-se continuadament per trobar feina o per millorar el seu lloc de treball actual. Aquest any Fira Futur de Masquefa canvia el format i es concentra en una única jornada.

Dinou expositors
Dinou centres formatius i professionals, entre instituts, universitats, acadèmies, serveis d’ocupació i cossos de seguretat, posaran els seus estands informatius a la Sala Polivalent del Recinte Rogelio Rojo per donar a conèixer les seves opcions formatives i professionals.

Hi seran presents l’IES Guinovarda, l’IES Joan Oró, l’IES Milà i Fontanals de Vilafranca, l’Escola Pia d’Igualada, l’IES Milà i Fontanals d’Igualada, la CEPEQ, l’IES Joan Mercader, l’Escola d’Enginyeria d’Igualada, la Universitat Oberta de Catalunya, l’Escola d’Adults de Martorell, l’Oficina Gestora de l’acTIC, Olga Difusió, l’Escola d’Art Municipal Gaspar Camps, el Consell Comarcal de l’Anoia, la Policia Local de Masquefa, els Mossos d’Esquadra, l’exèrcit, la Xarxa TET Anoia Sud i Ràdio Masquefa.

Els assistents a Fira Futur podran conèixer l’oferta d’aquests centres i contactar amb els que més els interessin. Algunes demostracions pràctiques els ajudaran a fer-se una idea de com són les professions que els atrauen.

Els visitants al certamen també comptaran amb diversos Punts d’Informació a l’entrada del recinte, que els atendran de manera personalitzada per aclarir-los possibles dubtes i consultes.

A aquesta sisena edició de Fira Futur ja hi han concertat visites 312 alumnes de diversos centres: l’IES Guinovarda, l’IES Molí de la Vila, l’IES Divina Pastora, les seccions d’institut de Masquefa i Vallbona d’Anoia, i els alumnes de Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI), alumnes del curs ‘Dona’t una Oportunitat de Masquefa’ i dels cursos de preparació de les proves d’accés a Cicles Formatius de Grau Mig i de Grau Superior de Masquefa.

A la tarda, de 5 a 7, Fira Futur obrirà les seves portes al públic en general.

Inauguració
Fira Futur s’inaugurarà a 1/4 de 10 del matí en un acte que comptarà amb la presència del director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial de la Generalitat de Catalunya, Melcior Arcarons, el vicepresident segon de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil, i l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete. L’acte inaugural també inclourà la projecció d’un audiovisual que recull les experiències formatives de tres persones.

Un referent
Els organitzadors esperen repetir l’èxit del anys anteriors. En les edicions precedents, Fira Futur ha rebut la visita de centenars d’estudiants i persones de totes les edats. El certamen s’ha consolidat com el referent a l’Anoia Sud en aquest àmbit.

La fira és resultat del treball conjunt de diversos agents. L’organitza l’Ajuntament de Masquefa amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Xarxa Transició Escola Treball (Xarxa TET) de l’Anoia Sud. Aquesta xarxa està integrada per tots els agents que intervenen en el procés de transició de l’escola al món del treball dels municipis de Masquefa, Piera, Capellades, els Hostalets de Pierola, Cabrera d’Anoia, la Pobla de Claramunt, Vallbona d’Anoia i la Torre de Claramunt.

Ràdio Masquefa, en directe
Coincidint amb Fira Futur, l’emissora municipal Ràdio Masquefa (91.6 de la FM) emetrà per primera vegada en directe des de l’exterior, concretament des de la Sala Polivalent. L’emissora hi emetrà el magazine diari ‘L’autobús’ i una programació especial dedicada a Fira Futur, que inclourà entrevistes als principals protagonistes.