Amb l’objectiu de garantir una Masquefa neta i cívica, l’Ajuntament ha intensificat el control per assegurar el correcte ús dels diversos serveis de recollida de deixalles i residus i evitar que alguns vilatans i vilatanes els deixin fora dels llocs expressament habilitats a la via pública. Els agents de la Policia Local en fan un seguiment i comuniquen les infraccions a l’Ajuntament, que obre expedients sancionadors a les persones que no compleixen la normativa.

Multes de 120 a 1.200.000 euros

El Consistori informa que l’abandonament d’objectes, residus i altres deixalles fora dels llocs autoritzats és una infracció que comporta multes que van de 120 fins a 1.200.000 euros en funció de la gravetat.

Servei de recollida de voluminosos

D’altra banda, l’Ajuntament recorda que els vilatans i comerciants disposen d’un servei de recollida porta a porta de residus voluminosos (electrodomèstics i mobles vells i altres residus de grans dimensions). Per usar-lo només cal trucar al 93 708 60 96. Un vehicle els passa a recollir i els porta fins a la deixalleria municipal.

Al centre urbà de Masquefa la recollida de voluminosos es fa dilluns, dimarts i divendres; al Maset, dilluns; a Can Parellada, dimarts; i a Can Quiseró, La Beguda Alta i Can Valls, divendres. Als vilatans i vilatanes se’ls recullen mobles i electrodomèstics vells, i als comerciants cartró, piles, fluorescents i oli vegetal.

Pel que fa al cartró es recorda que els comerciants han de doblegar totes les caixes i deixar-les en una pila a la porta de l’establiment quan tanquin al migdia (l’horari de recollida és de 14h a 16h).