Masquefa viurà aquest cap de setmana, dissabte i diumenge 10 i 11 de novembre, una doble iniciativa comercial. I és que tots dos dies se celebrarà la tercera edició del Mercat Medieval i, per primera vegada també conjuntament, la sisena edició de Les Botigues al Carrer.

D’aquesta manera, els masquefins i els visitants d’altres municipis veïns podran gaudir d’una doble jornada de passejades, espectacles i compres, promoguda per l’Ajuntament amb l’objectiu de contribuir a la dinamització econòmica.

Mercat Medieval
El Mercat Medieval s’instal·larà al jardí de davant del Centre Tecnològic Comunitari (CTC) i a l’avinguda Catalunya, i comptarà amb una vintena de parades d’artesans, en què es podran adquirir productes d’alimentació, llaminadures, roba i complements, així com articles de perfumeria i bijuteria, entre altres. A més, diverses actuacions amb personatges d’època transportaran els visitants a l’època medieval. Hi ha previstes les actuacions següents:

PROGRAMACIÓ

Dissabte 10 de novembre
-D’11 a 11.30h: conta-contes ‘El formatge de la Reina de Masquefa’, a càrrec de Pendragón.
-De 12 a 13.30h: taller eco-medieval ‘Construeix la teva espasa i el teu escut medieval’.
-De 17 a 17.30h: conta-contes ‘El Bon Servent’, a càrrec de Pendragón.
-De 18 a 19.30: taller eco-medieval ‘Construeix les teves pròpies pilotes de malabars per ser un bon saltimbanqui medieval’.

Diumenge 11 de novembre
-D’11 a 12h, i de 12.30 a 13.30h: cercavila pel Mercat Medieval amb música en directe, malabaristes i un joglar. A càrrec de l’empresa Escarabellos Circ i Animació.
-De 17 a 17.15h; demostració de ball oriental i triba fusió. A càrrec de Ruth Casanovas, ballarina professional i membre de la companyia Su’ud Cirque.
-De 17 a 19h: animació itinerant pel Mercat Medieval de globoflèxia, a càrrec de dues pallasses del Raconet Artístic.

Botigues al Carrer
D’altra banda, la sisena edició de Les Botigues al Carrer comptarà amb la participació de dotze empreses i comerços dels sectors de la mecànica, l’estètica, la imatge personal, la bijuteria, l’arquitectura, la moda, la restauració, la roba esportiva, la salut i l’alimentació, entre altres.

Tot i que inicialment estava previst que es concentrés en una única jornada, la de diumenge, finalment les Botigues al Carrer se celebraran tant dissabte com diumenge, a petició dels mateixos comerços. Tots dos dies hi seran Masquefa Viajes SL; El Racó de la Lluna, El Raconet, Grup TDE Gamper Sport, Bar La Placeta i Moda Jove. A més, diumenge s’hi sumaran Merceria, Perfumeria i Roba Íntima Carme, Cerrajeria Acosta SL, Poles-Racing, Dissenyapunt, Joieria Betty i Peluqueria Art.

Per afavorir la participació en totes dues iniciatives, els comerciants també s’instal·laran a l’avinguda Catalunya, en el tram comprès entre els carrers Rogelio Rojo i Santa Clara.

Des de la primera edició Les Botigues al Carrer han obtingut representació de pràcticament tots els sectors comercials de Masquefa. La iniciativa també ha destacat per un alt grau de fidelització entre els participants, al mateix temps que ha atret nous expositors cada any.

Aquesta iniciativa permet als comerços i empreses donar a conèixer els seus productes i serveis, explorar possibilitats de negoci i concretar vendes. Al mateix temps, els visitants gaudeixen d’una jornada on poden compaginar les compres amb les passejades, aquest any a més, amb l’atractiu afegit de poder visitar el Mercat Medieval.

Dissabte el Mercat Medieval i Les Botigues al Carrer obriran de les 11 del matí a les 9 del vespre, i diumenge ho faran de les 11 fins a les 8.

Durant tot el cap de setmana hi haurà en aquesta avinguda un inflable per als infants.

(Consulteu el programa)