La presentació d’una biografia sobre el mestre Mata donarà aquest diumenge, 20 d’abril, el tret de sortida a les activitats que s’han organitzat a Masquefa amb motiu de la Diada de Sant Jordi. La biografia, titulada “Josep Mata i Balart, músic i ceramista” es presentarà a les 6 de la tarda a la Sala Polivalent.

Escrita pel masquefí Jordi Tomàs i Elías i editada per l’Ajuntament, la biografia vol ser un reconeixement a la tasca de Josep Mata, conegut popularment com el Mestre Mata i destacada figura de l’activitat cultural de Masquefa. La publicació explica la formació i activitat musical del Mestre Mata per tota la comarca de l’Anoia i arreu de Catalunya com a instrumentista de piano i director d’orquestres i corals, entre aquestes la Coral Alzinar.

La presentació anirà a càrrec de Jaume Nonell, escriptor, estudiós i promotor de la música de cobla, i s’acompanyarà d’una actuació de la Coral L’Alzinar, amb direcció del mateix Josep Mata, qui també tocarà el piano. A més hi intervindran el clarinetista Albert Tomàs i el pianista Àlvar Jaime.

L’edició del llibre, del qual se’n faran 1.500 exemplars, compta també amb el suport de l’Ajuntament de Piera (localitat natal de Mata) i de Caixa de Sabadell.

Altres activitats

D’altra banda, també aquest diumenge, a la 1 del migdia, es farà una ballada de sardanes amb la Cobla Rambles i una xocolatada, a la Plaça de l’Estació. Aquest acte l’organitza L’Alzinar.

Així mateix, per al dijous 24 d’abril, a 2/4 de 6 de la tarda, l’Ajuntament ha organitzat el contacontes “La llar de la lluna” i el taller “La llegenda de Sant Jordi”, que es faran a la Biblioteca i aniran a càrrec d’Anna García.

Com és tradicional, la Diada de Sant Jordi, el dimecres 23 d’abril, Masquefa tornarà a omplir-se de parades de roses i llibres.text de la noticia