La Llar d’Infants Municipal Francesc Mata i Sanghés, a La Beguda Alta, celebrarà aquest divendres, 1 d’octubre, el seu segon aniversari amb una festa i una jornada de portes obertes per donar a conèixer les instal•lacions i serveis. La festa es farà de les 4 a les 7 de la tarda i està oberta a tothom.

La celebració començarà amb un berenar en què no faltarà el tradicional pastís amb les dues espelmes. Els assistents també gaudiran de la presència de la cuca de La Beguda. Posteriorment el centre convidarà tots els assistents a enjardinar, plegats, el nou pati que s’ha fet a la llar d’infants. Per fer-ho comptaran amb diverses plantes i mobiliari de jardineria. Tothom qui vulgui pot portar també les seves plantes.

Els assistents també visitaran les instal•lacions de la llar d’infants, que aquest nou curs ha estrenat una ampliació que li ha permès doblar la seva capacitat. La Llar d’Infants Municipal Francesc Mata i Sanghés ha passat de 2 aules i 30 places a 4 aules i 61 places, gràcies a la construcció d’una nova planta baixa. Aquesta planta disposa de 2 aules de 45 metres quadrats cadascuna, equipades amb banys, un vestuari i un magatzem. També s’hi ha fet una nova sala polivalent i una altra sala per a usos múltiples.

La llar d’infants va obrir portes el setembre del 2008 per donar resposta a una històrica assignatura pendent. Fins aleshores La Beguda no disposava d’escola bressol i les famílies havien d’escolaritzar els seus fills i filles en centres de poblacions veïnes.

El centre ocupa l’antiga escola de La Beguda, que el 2008 va ser totalment rehabilitada per a convertir-la en llar d’infants.