En el marc del Projecte Educatiu de Vila (PEV), l’Ajuntament de Masquefa, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i de les AMPA de tots els centres educatius de la vila, ha organitzat per als mesos d’octubre i novembre dos tallers formatius adreçats a famílies amb fills petits, preadolescents i adolescents.

El primer taller, titulat ‘Hi ha pares i mares perfectes?’ anirà a càrrec de Bea Casanovas i Pura Serena, i constarà de dues sessions. El segon taller, amb el títol ‘Com eduquem la llibertat?’, anirà a càrrec del grup Teatre del Buit. Totes dues iniciatives volen proporcionar als pares i mares eines i recursos que els ajudin en la seva tasca educativa i també a millorar les relacions en el sí de la família.

Les persones interessades es poden inscriure al tallers enviant un correu electrònic a espaifamilia@masquefa.net. Cal que hi indiquin les persones que hi assistiran. També poden trucar al telèfon de l’Ajuntament: 93 772 50 30.

Les AMPA dels centres educatius oferiran un servei de monitoratge per als pares i mares assistents als tallers. Cal que les famílies especifiquin si necessitaran aquest servei en el moment de fer la inscripció. Les places són limitades.

● Taller ‘Hi ha pares i mares perfectes?. Com ser un bon guia per als nostres fills i filles’.
Dates: dilluns 29 d’octubre i 5 de novembre
Lloc: Escola El Turó
Horari: de 17.30h a 19.30h
Finalitat: reconèixer i desenvolupar el model de família. Adquirir eines per superar moments de dificultat a la família
Contingut: valors familiars, fortaleses i qualitats, l’escola activa, l’empatia i l’assertivitat
Metodologia: el taller es planteja amb un enfocament multidisciplinari basat principalment en el ‘coaching’ des de la visió de la psicologia humanista i la teràpia sistèmica
Destinataris: pares i mares amb infants de 0 a 12 anys

● Taller ‘Com eduquem la llibertat?’
Data: dimarts 27 de novembre
Lloc: biblioteca de la Secció d’Institut de Masquefa
Horari: de 18.30h a 20.30h
Finalitat: donar recursos per possibilitar el creixement individual i la construcció de relacions satisfactòries i creatives. Identificar les dependències, afavorir l’autonomia, comprendre l’aïllament i observar la interdependència
Contingut: La llibertat, el desig, la necessitat i el límit. L’educació emocional afectiva en valors. Les competències en les relacions personals i socials. Les habilitats de comunicació i d’expressió. El saber ser, estar i fer.
Metodologia: es presenta el tema i el treball des de la teatralitat, fet que permet posar els participants en relació al tema i els personatges des de l’obertura i la confiança. Posteriorment es crea un marc de participació per acompanyar els participants en la reflexió i l’anàlisi.
Destinataris: pares i mares amb fills i filles preadolescents i adolescents (de 5è de primària a ESO)