Després de participar en un festival sobre la cultura catalana a Brussel·les, on va promocionar el fet geganter, la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa continua amb els intercanvis internacionals. Aquest dissabte, 4 de maig, rebrà la visita de dues colles de Costa Rica, que durant gairebé tota una setmana participaran en diverses activitats a Masquefa.

Es tracta de les colles Mascarada Los Chapotes –de la localitat de Barba de Heredia- i Mascarada Santana –de Santa Ana-, les quals arribaran acompanyades dels seus gegants i gegantons i ens mostraran les peculiaritats de la seva tradició gegantera.

Tot just l’endemà d’arribar, diumenge, l’expedició costa-riquenya suarà de valent ja que participarà en la caminada popular a Montserrat que organitza l’Alzinar –els gegants de Masquefa, l’Isidre i la Magdalena, també hi pujaran-. Després mantindran un intercanvi amb els bastoners i els diables i, ja al vespre, es trobaran amb les entitats.

Per a dilluns hi ha prevista una visita històrica a Masquefa i una recepció institucional a l’Ajuntament; mentre que per a dimarts s’han programat una excursió a la Font del Roure, a la Font del Violí i al Cementiri Vell, i una visita al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC).

Dimecres les ‘mascarades’ Los Chapotes i Santana seran a les escoles conjuntament amb els geganters de casa nostra, i també al torneig del Club Petanca Masquefa.

Dijous passaran tota la jornada a Sant Sadurní i de tornada a Masquefa faran les maletes per marxar l’endemà, divendres. Les dues colles de Costa Rica visitaran també Calella, Badalona, Sant Celoni i la Llacuna.

L’estada d’aquestes dues colles a la nostra vila s’emmarca en els actes de la Ciutat Gegantera 2012, que ja es troben a la recta final. Diumenge passat la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa va ser a Montserrat per participar en el 25è aniversari dels gegants de Catalunya, el Treball i la Cultura, amb la presència de més d’un centenar de figures i 65 colles d’arreu de Catalunya i el País Valencià.

La pluja i la neu, però, van obligar a suspendre alguns actes, tot i que sí es va poder fer la ballada sota les arcades del monestir i l’ofrena floral a la Mare de Déu durant la missa conventual.