El Banc de Sang i Teixits de Catalunya, l’Ajuntament de Masquefa, la Generalitat i l’Associació de Donants de Sang de l’Anoia han organitzat per al divendres 22 d’agost una donació extraordinària de sang a Masquefa. Totes les persones que vulguin donar sang ho podran fer, de les 6 de la tarda a les 9 del vespre, al Centre d’Assistència Primària, situat a l’avinguda Catalunya, 3-5.

Per donar sang només cal tenir entre 18 i 65 anys i pesar més de 50 quilos. Cada persona pot arribar a fer un màxim de tres donacions anuals de sang, quatre en el cas dels homes. La donació de sang és un acte senzill, segur, gens dolorós, i assistit per professionals especialitzats en tot moment. Per al donant no comporta cap risc, però, en canvi, per a malalts de tot el territori, pot suposar avançar en el seu procés de curació.

Cada dia calen 1.000 donacions de sang per poder assistir totes les persones que ho necessiten. Tots els hospitals i clíniques de Catalunya necessiten sang o components sanguinis per atendre els seus malalts, ja que la majoria d’intervencions quirúrgiques i molts dels tractaments mèdics requereixen transfusions.

Malgrat els avenços mèdics i tecnològics, ara per ara, la sang no es pot fabricar i tan sols es pot obtenir de les donacions altruistes de les persones. Com que de cada donació de sang s’obtenen tres components sanguinis diferents amb aplicacions pròpies (concentrats d’hematies, plasma i plaquetes), podem afirmar que cada vegada que donem sang ajudem fins a tres malalts diferents.