La Beguda va celebrar de l’1 al 4 de setembre una Festa Major molt especial. Els gegants, el Quimet i la Roser, feien 25 anys i van aprofitar l’ocasió per fer festa grossa, conjuntament amb els gegants actuals, Sisco el Carreter i Maria l’Hostalera. Diumenge nombrosos veïns i fins a 13 colles geganteres vingudes d’arreu van participar en la multitudinària cercavila que va recórrer els carrers del poble.

El Quimet i la Roser van sortir a la plaça, i el Sisco el Carreter i la Maria l’Hostalera van anar recollint la resta de gegants, que els esperaven a diversos punts, en el seu recorregut fins a l’escola. Un cop allà, la colla va voler agrair la generositat de tots aquells voluntaris que hi han col•laborat durant aquest temps i que han fet possible que els gegants de La Beguda arribin al primer quart de segle de vida.

La Beguda va abocar-se amb l’aniversari, però també amb la resta d’activitats de la Festa Major, més participada que les darreres edicions. En part perquè el temps, a diferència de l’any passat, es va voler sumar a la festa i va oblidar-se de la pluja.
A més dels 25 anys dels gegants, la Festa Major de la Beguda va tenir una altra novetat destacada: un concert de tarda amb Els amants de Lulú. El violí, el violoncel i la guitarra d’aquets músics van omplir l’Envelat.

No van faltar-hi tampoc els clàssics, aquelles activitats sense les quals ja costa imaginar-se la festa begudenca. És el cas, per exemple, de la Mostra de tast, aquest any amb més plats dels habituals. Els assistents van llepar-se els dits amb una seixantena de delícies que els veïns havien preparat a casa.

Divendres el sopar de pa amb tomàquet va tornar a omplir l’Envelat fins a la bandera. Els 450 assistents van gaudir també d’un espectacle de varietats que, com bé indica el seu nou, va tenir de tot: l’humor del ‘showman’ Ramon, la música de la cantant Viqui Ocaña i el ballet Sensacions, i l’actuació estel•lar de Flip Flap, dues parelles que fan autèntiques peripècies ballant rock acrobàtic. Una disco mòbil va allargar la gresca dels joves, i els no tan joves fins a la matinada.

L’endemà infants i joves van reunir-se al parc lúdic instal•lat a l’Envelat i al pati de l’escola. També dissabte es van fer sardanes i un ball de nit amb l’actuació de Montse & Joe Transfer.

La Festa Major va posar el punt final diumenge, amb el 25è aniversari dels gegants, el concert de Els Amants de Lulú, i un espectacular castell de focs gentilesa de Pirotècnia Hodesa.

Organitzada per la Societat Recreativa Unió Begudenca, la Festa Major va comptar amb el suport dels ajuntaments de Masquefa, Sant Esteve i Sant Llorenç. La Diputació de Barcelona va col•laborar en l’aniversari dels gegants.