L’Ajuntament i la Diputació de Barcelona estan redactant el Pla de Mobilitat Urbana de Masquefa, que ha de definir les línies estratègiques per aconseguir un futur model de mobilitat a la vila que sigui més sostenible i segur, que millori la qualitat de vida de les persones, la integració social i territorial i l’accessibilitat, i redueixi els impactes negatius del transport.
Aquest futur model de mobilitat urbana a Masquefa també vol donar prioritat al vianant, fomentar l’ús del transport públic, millorar la circulació de vehicles, afavorir altres mitjans de transport alternatius, organitzar l’espai per a l’aparcament en superfície i crear noves places d’aparcament on sigui necessari. Altres objectius del Pla de Mobilitat Urbana són aconseguir una distribució de mercaderies àgil, i una càrrega i descàrrega ordenada, fomentar la disciplina circulatòria, millorar la seguretat vial, aconseguir una mobilitat més respectuosa amb el medi ambient, i potenciar la formació i la informació.
Sessió informativa i participació ciutadana
El Pla de Mobilitat Urbana requereix de la implicació dels veïns, les associacions, els comerços, les escoles, i la resta de col·lectius relacionats amb la mobilitat, que han d’aportar les seves diferents visions i percepcions sobre la situació actual en aquest àmbit i definir quines mesures de futur cal prendre per millorar la mobilitat urbana a Masquefa.
Amb aquest objectiu, l’Ajuntament ha convocat per al dilluns 7 de novembre una reunió informativa oberta a tothom. En la sessió, que tindrà lloc a 2/4 de 8 de la tarda al Centre Tecnològic Comunitari (CTC), es donaran a conèixer les principals línies estratègiques previstes en el Pla de Mobilitat i es recolliran també les primeres propostes i suggeriments per part dels assistents.
Posteriorment es faran altres processos de participació vilatana perquè els veïns, els comerços, les associacions, les escoles i la resta de col·lectius facin les seves aportacions.
El Pla de Mobilitat Urbana de Masquefa l’està redactant l’empresa especialitzada IDOM Enginyeria i Sistemes SA per encàrrec de l’Ajuntament i la Diputació. Compta amb un pressupost total de 40.000 euros, dels quals l’Ajuntament n’aporta el 20% (8.000) i la Diputació el 80% restant (32.000 euros).