El 6 de maig de 2014 el Tribunal Constitucional (TC) va declarar inconstitucional la taxa del pagament de l’euro per recepta que la Generalitat va implantar el 23 de juny de 2012 i que estava suspesa des del 15 de gener de 2013. El CatSalut ha habilitat el procediment per tal que els ciutadans puguin sol·licitar la devolució de l’import que van abonar a les farmàcies en concepte d’aquesta taxa, quan van adquirir un medicament o producte sanitari mitjançant una recepta mèdica del CatSalut, durant el període de la seva vigència (entre el 23 de juny de 2012 i el 15 de gener de 2013).

Les sol·licituds es poden presentar al CatSalut -que és l’organisme encarregat de fer el pagament- mitjançant el formulari que es pot trobar a l’Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat.

No obstant això, i per tal de facilitar el procediment per al retorn d’aquesta taxa, podeu portar la sol·licitud al Centre d’Assistència Primària (CAP) de Masquefa. El CAP s’encarregarà de tramitar-la al CatSalut.

El procediment a seguir és el següent:

-1. Cal omplir el formulari per a la devolució de la taxa, amb les dades personals i bancàries. (El formulari el podeu trobar a les dependències municipals de Masquefa. També us el podeu descarregar al final d’aquesta notícia).

-2. Amb el formulari omplert, aneu al banc perquè us el segelli i certifiqui que el número de compte que hi heu posat és el vostre.

-3. Un cop segellat, porteu el formulari al CAP de Masquefa, a més de la targeta de la Seguretat Social i el vostre DNI.

-4. Els responsables del CAP us faran fotocòpia de la documentació i es quedaran la sol·licitud per tramitar-la al CatSalut, que és l’organisme que s’encarregarà de fer el pagament.

Per a més informació, podeu trucar al 061 (CatSalut Respon) les 24 hores del dia.
 

(Descarregueu-vos el formulari)