Carnestoltes torna a la càrrega. El rei dels poca-soltes prepara les maletes per venir a Masquefa el dissabte 8 de març i posar-ho tot cap per avall. Davant de l’anunci de la seva arribada, la regidoria de Joventut ja està treballant perquè els masquefins puguem gaudir un any més d’aquest dia on tot –o gairebé tot- s’hi val.

Un dels gran atractius del Carnaval -una de les festes que més gent mobilitza- serà la gran rua de comparses i carrosses que, a partir de 2/4 de 7 de la tarda, serpentejarà pels carrers de la vila i l’omplirà de disfresses, colors, música i confeti.

Concurs de comparses
Els grups que s’apuntin a la rua podran participar en el concurs de comparses, que tindrà dues categories: menys de 20 integrants i més de 20. Cada categoria estarà dotada de dos premis: un primer de 150 euros i un segon de 100 euros. Els guanyadors els elegirà un jurat integrat per un representant de cada comparsa. Cada membre del jurat avaluarà totes les comparses, a excepció de la que representa.

Les inscripcions al concurs de comparses es podran fer del 17 de febrer al 3 de març de diferents maneres:

● A l’Ajuntament de Masquefa ( C/ Major, 93 – 93 772 50 30), de dilluns a divendres, de 10h a 14h.

● Al Casal de Joves (C/ Santa Clara, 16-22 / Fàbrica Rogelio Rojo – 93 772 85 21), de dimarts a dissabte, de 17h a 20h

● Al correu electrònic perezfx@diba.cat

En el cas que la inscripció es realitzi per telèfon, el responsable de la comparsa haurà de signar l’acceptació de les bases i el full d’inscripció en el moment de recollir el número dorsal.

Consulteu les bases.

Descarregueu-vos la butlleta d’inscripció.

Concurs d’aparadors i comerços
També es farà el concurs d’aparadors i comerços, organitzat per la regidoria de Promoció Econòmica amb el suport de l’Associació de Comerços i Serveis de Masquefa. Els participants poden optar per disfressar els aparadors de les seves botigues o tot l’establiment sencer. Aquest any el concurs presenta algunes novetats. Hi haurà un nou jurat integrat per un representant de l’Associació de Comerços i Serveis, un representant de l’àmbit artístic i un tècnic de l’Ajuntament.

Les inscripcions al concurs d’aparadors i comerços ja estan obertes i es poden fer fins al dia 28 de febrer, presencialment al Centre Tecnològic Comunitari (avinguda Catalunya, 60), de dilluns a divendres, de 10 del matí a 1 del migdia, o mitjançant correu electrònic a l’adreça solazro@diba.cat.

Consulteu les bases.

Descarregueu-vos la butlleta d’inscripció.

Durant els dies 6, 7 i 8 de març el jurat passarà pels comerços participants per puntuar els seus aparadors i establiments. Hi haurà trofeus per als dos primers classificats de cada categoria (aparadors i establiments).

Dues festes de disfresses
Com ja és tradició, a més de la rua, la festa de Carnaval inclourà també dues festes de disfresses a la Sala Polivalent de la Fàbrica Rogelio Rojo: una a la tarda –en què es donaran a conèixer els guanyadors del concurs de comparses i també del d’aparadors i comerços- i una altra a la nit, per allargar la gresca i la disbauxa fins a la matinada.

El ball popular se suma al Carnaval
També el ball popular que la regidoria de Cultura organitzarà el diumenge abans, dia 2 de març, se sumarà a la festa de Carnaval. Totes les persones que hi vagin disfressades podran entrar-hi gratuïtament.