Del 9 de febrer al 4 de març es poden fer les inscripcions per a la rua del Carnaval, que se celebrarà el dissabte 12 de març.

Les inscripcions són gratuïtes i les entitats i grups les poden fer a l’Àrea de Serveis Personals de l’Ajuntament, a la Torre dels Lleons (C/ Crehueta, 33 – 93 772 78 36) de dilluns a divendres als matins.

També s’hi poden apuntar al Punt d’Informació Juvenil (Recinte Rogelio Rojo), trucant al 93 772 85 21 els dimarts, dimecres i dijous de 5 a 8 de la tarda.

Categories i premis
Per a fomentar la participació de tothom en la rua de Carnaval s’estableixen dues categories:
. Grups de menys de 20 integrants
. Grups de més de 20 integrants

Hi haurà quatre premis a les millors disfresses col•lectives, dos per categoria. Els primers classificats de cada categoria seran premiats amb 300 euros, i els segons amb 200.

Novetats en el jurat
Per fer un jurat més equitatiu, cada una de les comparses participants haurà de designar obligatòriament un representant que formarà part del jurat. En el procés de valoració de les comparses cada representant haurà d’avaluar totes les comparses participants, excepte la comparsa a la qual representa. En cas que alguna comparsa no vulgui designar cap representant al jurat, haurà de renunciar-hi per escrit.

Aquest mateix jurat decidirà els guanyadors del concurs de comerços.

Concurs d’aparadors i comerços
Tot i que el Rei Carnestoltes arribarà el dia 12, la celebració començarà ja el dia 10 de març amb el concurs de disfresses de botigues i comerços.

Hi haurà dues categories: per als establiments que vulguin decorar l’aparador i per als que guarneixin tot l’establiment.

Durant tres dies els masquefins i masquefines podran admirar i valorar la creativitat dels comerciants.

Una festa de rècord
El Carnaval ha destacat els darrers anys per ser la festa amb la participació més multitudinària, amb una rua que en les últimes edicions ha superat les 20 comparses i el mig miler de persones disfressades pels carrers de Masquefa. Aquest 2011 l’objectiu és continuar fent de la Festa de Carnaval una de les més participades.

El Rei Carnestoltes trepitjarà la vila el dissabte 12 de març, encapçalant l’espectacular rua de comparses i carrosses, acompanyada de tots aquells vilatans i vilatanes que s’hi sumin. Per a facilitar la ubicació de les carrosses i les comparses, la rua sortirà de l’avinguda de la Línia, i seguirà el mateix recorregut de l’any passat (consulteu les bases)

A més de la rua, la Festa de Carnaval inclourà el transgressor pregó del Rei Carnestoltes, una festa de tarda i una festa de disfresses nocturna.

Les bases del concurs les podreu trobar a www.masquefa.cat a partir del dia 9 de febrer.