L’Ajuntament ha cedit temporalment l’equipament municipal per tal de poder subministrar una de les vacunes pendents als alumnes de sisè de Primària.

L’inici del període de confinament per tal d’evitar la propagació i contagi de la Covid-19 va coincidir amb el calendari de vacunacions dels alumnes de sisè de Primària. I en el cas de l’Escola El Turó, de les vacunacions previstes quedava pendent l’antimeningocòcica conjugada tetravalent, que ja s’havia administrat prèviament als alumnes de sisè de la resta d’escoles de l’àrea d’influència de l’Equip d’Atenció Primària.

Aquesta circumstància ha obligat al centre educatiu, a l’Ajuntament i al Centre d’Atenció Primària (CAP) de Masquefa a buscar conjuntament una nova data i localització on poder dur a terme aquesta vacunació pendent.

En aquest sentit, el consistori ha cedit temporalment l’equipament municipal del Casal de Joves per tal de poder fer les vacunacions al infants. L’espai, compta amb un punt d’accés i de sortida que permetrà als alumnes fer el recorregut amb totals garanties i amb totes les mesures de seguretat necessàries i establertes per tal d’evitar el contagi de la Covid-19.

Quines vacunes s’administren als infants de sisè de Primària?

Les vacunes que s’administren a sisè curs d’educació primària són les següents:

  • Vacuna contra el virus del papil·loma humà (VPH): només a les noies. Dues dosis.
  • Vacuna antihepatitis A: dues dosis.
  • Vacuna antivaricel·la: dues dosis.
  • Vacuna antimeningocòcica conjugada tetravalent (MACWY): una dosi.

La vacunació és la millor opció per a la prevenció i el control de les malalties incloses en el calendari de vacunacions, i la millor alternativa tant per a la salut individual com de la comunitat, a més de ser un dret dels ciutadans. L’objectiu de la vacunació al centre docent mateix és facilitar l’accés a la vacunació i continuar amb el calendari de vacunacions que s’inicia a la infància.

El Departament de Salut ja ha realitzat proposta de vacunació escolar de cara al curs vinent, on s’inclouran aquelles vacunacions que no s’han pogut realitzar enguany als alumnes de sisè d’educació primària i de segon d’ESO.