Per al mes d’abril està previst que obri portes el nou Centre Tecnològic Comunitari (CTC). Ja s’han acabat les obres de rehabilitació de part de l’antiga nau de la fàbrica Rogelio Rojo que acollirà aquest equipament i actualment es treballa en la instal·lació dels equipaments i en la creació d’una plaça i un jardí davant de les noves instal·lacions.
 
El CTC neix amb la voluntat d’esdevenir un autèntic referent en l’àmbit de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) tant per a l’Anoia com per a d’altres comarques veïnes. De fet, molts pocs municipis de les dimensions de Masquefa gaudeixen d’un equipament d’aquestes característiques.
 
El Centre Tecnològic Comunitari serà un espai municipal de recursos on conviuran ciutadans, empreses i entitats sota el paraigües de les TIC. Està cridat a contribuir decisivament al desenvolupament social i econòmic de Masquefa. El projecte ha estat cofinançat amb 597.000 euros pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER).
 
Masquef@ula, un viver d’empreses i un hotel d’entitats
 El CTC ocupa una superfície d’aproximadament 1.000 metres quadrats i disposa de quatre serveis diferenciats.
 
D’una banda, Masquef@ula. Es tracta d’un espai de formació i ús lliure de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.
 
D’altra banda, el CTC serà també el centre operatiu del servei Masquefa sense Fils (que permetrà a tots els vilatans i vilatanes que ho desitgin tenir connexió a Internet mitjançant un sistema wi-fi).
 
A més, al Centre Tecnològic Comunitari s’hi ha fet el Viver d’Empreses Masquef@ctiva, un espai de suport i assessorament a empreses i persones emprenedores. Les empreses de nova creació de l’àmbit de les TIC podran optar a llogar, durant un màxim de dos anys i a preus avantatjosos, els despatxos que hi ha al CTC.
 
Finalment, al Centre Tecnològic Comunitari s’hi ha habilitat també l’Hotel d’Entitats Masquef@ctiva, del qual podran fer ús les associacions.
 
L’equipament disposa de vuit despatxos, dues sales de reunions, una sala d’actes, una àrea tècnica de treball, tres aules de formació equipades informàticament (també amb equips adaptats a persones amb discapacitats), una sala de lliure navegació i un cibercafè.