La sessió va dirigida a pares i mares famílies amb infants entre els 3 i els 12 anys i es durà a terme dimarts 5 de febrer, de 17 h. a 19 h., a l’Escola Vinyes Verdes de la Beguda Alta.

El programa ‘Escola de mares i pares’, impulsat per l’Ajuntament de Masquefa, amb la col·laboració de les AMPA del municipi i el suport de la Diputació de Barcelona, i que promou xerrades i tallers d’acompanyament a les famílies en la criança i l’educació dels fills/es, inicia aquest 2019 un nou cicle de trobades amb la sessió ‘Amenaces i riscos en l’ús d’Internet i les xarxes socials’.

El taller, impartit pel Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT), abordarà les amenaces i riscos de ciberseguretat aplicats al context dels infants i posarà en pràctica elements de descobriment i control de la xarxa; com ara la reputació digital, els ajustaments de dispositius i navegadors, la instal·lació i l’ús d’eines de control parental, la iniciació al control de xarxes socials o la gestió de conflictes a les xarxes.

Per participar de la xerrada cal inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic a l’adreça educacio@masquefa.net o trucant al telèfon 93 772 50 30. Les AMPA’s de les escoles, a més, oferiran un servei de monitoratge per als fills entre els 3 i els 12 anys de les persones que assisteixin a les xerrades.

Aquest projecte compta amb la col·laboració directa de les AMPA’s de les escoles El Turó, Font del Roure i Vinyes Verdes, de l’EBM La Baldufa i de l’Institut de Masquefa, a qui la Regidoria d’Educació agreix el seu estret suport en l’organització d’activitats encaminades a donar suport a la funció educativa de les famílies.