Un any més el Club Excursionista Anoia (CEA) torna a organitzar la pujada al cim del Canigó per assistir a l’acte de la regeneració de la Flama i portar-la fins a Masquefa perquè les fogueres de Sant Joan siguin enceses amb aquest foc.

El CEA ja ultima els preparatius per pujar aquest divendres, 22 de juny, al cim del Canigó i portar la Flama de la Llengua Catalana per a la revetlla de Sant Joan. Un cop més el club masquefí prendrà part en l’acte de regeneració del Foc que es fa cada 22 de juny a les 12 de la nit a dalt de la pica d’aquest mític cim del Canigó, de 2.784 metres d’altura, i situat a la Catalunya del Nord, a cavall entre el Rosselló, el Vallespir i el Conflent.

El Club Excursionista Anoia preveu arribar a Masquefa a les 7 de la tarda del dissabte dia 23. La delegació entrarà pel carrer Serralet fins arribar al local de l’entitat, al carrer Crehueta, 33. La Flama la portaran des de La Beguda Alta els membres d’aquest club i la Penya Ciclista de Masquefa, escortats per la Policia Local i Protecció Civil.

Una vegada al local del Club Excursionista Anoia se celebrarà l’acte de lectura del Manifest per la Llengua, a càrrec de l’alcalde, Xavier Boquete, i es lliurarà el Foc a totes aquelles persones que ho desitgin, principalment els encarregats d’encendre les fogueres de Sant Joan que s’han organitzat a la vila.

Per apuntar-se a la pujada al Cim del Canigó i per a més informació sobre la festa podeu trucar qualsevol vespre al 93 772 76 66 o escriure un correu electrònic a ceanoia@hotmail.com

Programa

Divendres, 22 de juny
10h: Sortida de l’expedició Masquefa al Canigó 2012 des del local del Club Excursionista Anoia
14h: Arribada al Refugi de Cortalets i acampada
17h: Actes de la Flama al Refugi de Cortalets
23:45h: Acte de regeneració de la Flama a dalt del cim del Canigó

Dissabte, 23 de juny
19h: Arribada de la Flama al local del Club Excursionista Anoia i repartiment del Foc als organitzadors de les fogueres

Revetlla del Club Petanca Masquefa
D’altra banda, dissabte 23 el Club Petanca Masquefa ha organitzat una revetlla de Sant Joan oberta a tothom. Es farà un sopar i un ball popular.

Revetlles amb precaució
Coincidint amb la festa de Sant Joan la Generalitat de Catalunya torna a posar en marxa la campanya ‘Revetlles amb precaució’ per minimitzar els riscos que comporta l’ús de material pirotècnic tant per a les persones com per al medi natural.

(Més informació)