Dos partits, dues victòries. Millor impossible. El Club Patí Masquefa ha tingut el debut somiat a Primera Nacional Catalana, la màxima categoria a la qual ha arribat mai després de l’històric debut assolit la temporada passada.

Els masquefins es van estrenar en la competició ara fa dues setmanes a la pista del Tona, rival al qual van golejar per a 1 a 4. Divendres passat, en el segon partit de lliga -el primer a casa-, el pavelló es va omplir de gom a gom i va ser una autèntica olla a pressió. L’afició va patir de valent però va sortir amb un gran regust de boca: victòria per 4 a 2 davant d’un Mataró que no va donar el braç a tòrcer fins als darrers minuts.

Projecte renovat

Amb aquests excel·lents resultats, el renovat projecte de l’entitat -que estrena nova junta directiva, encapçalada per Albert Almirall- ha començat a caminar amb bon peu. El primer equip ha incorporat moltes cares noves per poder acabar la lliga en una zona còmoda de la classificació. Es tracta de jugadors joves i de qualitat, als quals s’ha demanat que s’impliquin també en l’esport de base i siguin un mirall per als nens i joves.

De fet, algunes de les noves incorporacions fan de tècnics dels equips inferiors. És el cas de Joan Raja, Aleix Vera, Pau Esteller –que torna a Masquefa després de jugar els darrers anys a Sant Sadurní- i del porter Isaac Larios. També han arribat a l’equip sènior Sebas Moreno, Albert Gramunt i Jordi Gallart. De l’any passat hi continuen Manel Marcos, Albert Carbó i Oleguer.

Presentació dels equips base

També divendres, coincidint amb el partit de l’equip sènior, el poliesportiu va acollir la presentació de tots els equips base per a aquesta nova temporada. Els jugadors van anar saltant a la pista un a un i, després de formar amb els seus respectius equips, van fer-se tots una gran fotografia de família acompanyats dels jugadors del sènior.

Aquesta temporada l’entitat té una norantena d’esportistes. Compta amb un equip de categoria prebenjamí iniciació, dos prebenjamins (A i B), un benjamí, un aleví, un infantil, un juvenil, i l’equip sènior. També disposa de l’escola de patinatge, que ensenya a patinar els nens de 3 i 4 anys, i l’equip mini, que no està federat però juga una lliga amb altres equips de l’Anoia, el Garraf i el Penedès.

L’equip tècnic l’integren el coordinador Carlos Solano, 9 entrenadors de base, i el responsable i els 3 monitors de l’escola de patinatge.

L’objectiu del club és formar esportistes però, sobretot, persones, que destaquin per valors com el respecte, el companyerisme, l’esportivitat i el treball en equip. A més de la feina a la pista, l’entitat continua col·laborant amb l’escola El Turó, a la qual proporciona monitors i material per a l’hora d’educació física. L’objectiu és ampliar el projecte a més centres educatius.