El festival que cada any organitza el Club Patinatge Artístic (CPA) Masquefa va tornar a omplir dissabte de gom a gom el pavelló poliesportiu i va confirmar novament el gran arrelament que aquesta disciplina esportiva i artística està assolint a casa nostra.

Fins a 130 patinadores -entre les del club amfitrió i les entitats convidades- van saltar a la pista per mostrar les espectaculars 16 coreografies que tenien preparades. Aquest any el festival va tenir com a fil conductor una passejada per la història.

Les 68 patinadores i els 2 patinadors del CPA Masquefa, amb edats compreses entre els 3 i els 20 anys, van representar diferents espectacles de fantasia. Les seves actuacions van transportar els espectadors fins a l’edat de pedra, l’època romana o la civilització asteca. Els mosqueters també van ser protagonistes d’una altra coreografia.

També hi va haver exhibicions individuals de la primera entrenadora del club, Anna Baeza, i del segon entrenador, Jordi Castillo, així com de la monitora de dansa Júlia Sousa. A més, els dos entrenadors i totes les monitores (Andrea Nieto, Luz María Martínez, Natàlia Rodríguez, Paula Icart i Júlia Sousa) van protagonitzar un espectacle inspirat en la civilització grega.

El festival va comptar amb un convidat de luxe, el patinador del Foment Cardoní i campió d’Espanya 2013 i subcampió d’Europa 2012, Pere Marsinyach, que va brodar dues excel·lents actuacions. També va destacar la que va oferir la parella formada per Cristina Benavides i Pedro Martínez, del club de Santa Perpetua.

El festival, que s’havia obert amb una marxa a càrrec de les patinadores masquefines, va posar el punt final amb una emotiva cloenda: l’actuació conjunta de tots els clubs participants (el CPA Masquefa, el CPA Sant Esteve Sesrovires, el CPA Santa Perpètua, el CPA Pallejà, el CP Castelldefels i el CPA Caldes de Montbui).