El jurat ha guardonat a Roberto Martínez del Moral amb el primer premi d’aquest certamen organitzat per la Regidoria de Cultura. La imatge guanyadora, junt amb la resta de fotografies presentades al concurs, es poden veure en una exposició a la Biblioteca fins el 9 de gener.

Dissabte 26 de novembre, l’Ajuntament va donar a conèixer el veredicte de la primera edició del Concurs de Fotografia Instagram Masquefa 2016; un certamen de fotografia impulsat per la Regidoria de Cultura. Al concurs, que tenia com a temàtica els fenòmens atmosfèrics, s’hi han presentat més de 100 propostes i el jurat ha escollit com a guanyadora -entre les 50 finalistes- la fotografia del masquefí Roberto Martínez del Moral; que reflexa la bellesa i l’impacte d’una tempesta de llamps sobre la negra nit masquefina. El primer premi està dotat amb un valor de 100€.

El segon premi (75€) ha anat a parar a Vicente Barcones i la seva fotografia sobre l’arc de Sant Martí; mentre que Pilar Irigaray ha estat guardonada amb el tercer premi (50€) per la seva instantània jugant amb el reflex d’un retrovisor. Les tres fotografies apareixeran en el calendari de l’any 2017 que edita anualment l’Ajuntament de Masquefa; juntament amb 10 imatges més que el jurat escollirà d’entre les 50 finalistes que s’han presentat al certamen. A més, totes les instantànies que han pres part del concurs es poden veure a l’exposició que acull la Biblioteca Municipal des del 26 de novembre i fins el proper 9 de gener del 2017. Ester Ibáñez, regidora de Cultura, assegura que “estem molt satisfets i agraïts per la participació i la resposta tan positiva que ha tingut la gent. Totes les imatges són d’una gran qualitat artística.”

El jurat del Concurs de Fotografia Instagram Masquefa 2016 estava format per la pintora Assun Closas; per Esther Esteller, guanyadora del primer premi del concurs de fotografia Vila de Masquefa 2015; i pel fotògraf Jordi González. D’entre les més de 100 propostes que es van presentar fins el passat 16 d’octubre, se’n va fer una selecció posterior de 50 finalistes; i d’entre aquestes, se n’ha escollit les tres vencedores.

L’Ajuntament de Masquefa felicita als guanyadors, agraeix a tots els masquefins que han pres part del certamen la seva col·laboració, i convida tots els veïns a gaudir de la qualitat de les instantànies en l’exposició que hi ha habilitada a la Biblioteca.