El jurat ha guardonat a Irene Morales Durán amb el primer premi d’aquest certamen organitzat per la Regidoria de Cultura. La imatge guanyadora, junt amb la resta de fotografies finalistes, es poden veure en una exposició a la Biblioteca del 13 de desembre al 8 de gener.

Dijous 30 de novembre, l’Ajuntament va donar a conèixer el veredicte de la segona edició del Concurs de Fotografia Instagram Masquefa; un certamen fotogràfic impulsat per la Regidoria de Cultura. Al concurs, que tenia com a temàtica l’entorn natural paisatgístic, s’hi han presentat més de 350 propostes i el jurat ha escollit com a guanyadora -entre les 50 finalistes– la fotografia d’Irene Morales Durán; que reflexa la bellesa de la riera.

El segon premi ha anat a parar a Marta Salas Nadal i la seva fotografia sobre Montserrat; mentre que Maria Luisa Guerrero Garcia ha estat guardonada amb el tercer premi per la seva instantània d’uns conreus camí del Cementiri Vell. Les tres fotografies apareixeran en el calendari de l’any 2018 que edita anualment l’Ajuntament de Masquefa; juntament amb 10 imatges més que el jurat escollirà d’entre les 50 finalistes que s’han presentat al certamen. A més, totes les instantànies finalistes es podran veure a l’exposició que el consistori organitzarà del 13 de desembre al 8 de gener durant les festes nadalenques a la Biblioteca.

Ester Ibáñez, regidora de Cultura, assegura que “estem molt satisfets i agraïts amb per la participació i la resposta tan positiva que ha tingut la gent. Totes les imatges són d’una gran qualitat artística.” En aquesta línia, Ibáñez avança que “enguany hem més que doblat el nombre de participants respecte la primera edició i això ens anima a seguir apostant per aquest projecte. Masquefa compta amb un patrimoni natural especial que és font d’inspiració per a moltes persones i que a través d’aquest concurs ajudem a difondre i potenciar”.

Fins al 20 d’octubre, es van publicar a Instagram més de 350 fotografies amb l’etiqueta #FotoMasquefa17. D’aquestes, fins a 140 –totes aquelles que complien els requisits- han format part del certamen. D’entre les 140 instantànies, el jurat del concurs n’ha escollit 50 finalistes. Finalment, d’entre les finalistes s’han seleccionat les 13 imatges que integraran el calendari de l’any 2018; entre elles, les tres guanyadores.

L’Ajuntament de Masquefa felicita als guanyadors; agraeix a tots els masquefins que han pres part del certamen la seva col·laboració, així com la tasca del jurat; i convida tots els veïns a gaudir de la qualitat de les instantànies en l’exposició que hi haurà habilitada a la Biblioteca.