Les butlletes es distribuiran pels comerços i equipaments municipals i la crida és oberta a tots els veïns i persones afectades per la problemàtica de les males olors i per l’impacte ambiental i paisatgístic que genera l’abocador.  

La iniciativa compta amb el suport de tots els grups municipals amb representació al consistori, presents tots ells avui durant la roda de premsa de presentació de la campanya.

La seu de Ràdio Masquefa ha acollit avui divendres 11 de gener al migdia una roda de premsa conjunta de tots els grups municipals amb representació al consistori per presentar públicament la campanya de recollida de signatures per tal d’exigir el tancament de l’abocador de Can Mata. A la presentació hi han pres part els portaveus de tots els grups municipals amb representació al consistori: PDeCAT, PSC, ERC, CUP i PP.

Amb aquesta iniciativa el consistori masquefí pretén donar nous passos efectius en l’objectiu compartit de garantir el benestar i la salut del conjunt de la població i combatre l’impacte ambiental i paisatgístic que genera aquesta instal·lació. Així, la recollida de signatures se suma a la moció unànime en favor del tancament de l’abocador de Can Mata i a la sol·licitud d’una reunió urgent de la Comissió d’Informació i Seguiment del Dipòsit de Can Mata i de l’ECOPARC4 aprovades en el Ple del 20 de desembre; i al plec d’al·legacions presentades pels ajuntaments de Masquefa i Piera i el Consell Comarcal de l’Anoia durant el passat mes de novembre.

 

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, explica que “com a Ajuntament, i amb la unanimitat de tots els grups polítics, hem endegat totes les accions possibles i hem obert totes les vies que com a administració tenim a disposició per resoldre el problema: l’administrativa, la judicial i la política”. En aquesta línia, Boquete avança que “ara, doncs, és el moment d’incentivar la mobilització popular per evidenciar que tota la vila de Masquefa, des de les institucions fins al teixit associatiu, la població i els representants polítics, està unida i decidida per exigir a les instàncies responsables una solució pública al conflicte i per posar punt i final de forma urgent al greuge que patim com a poble des de fa més de 30 anys”.

Objectiu: recollir un mínim de 5.000 signatures

Un cop presentada la campanya de recollida de signatures, al llarg dels propers dies es distribuiran butlletes pels diferents comerços i equipaments municipals perquè totes aquelles persones que ho estimin oportú puguin sumar-se a la crida.

Així, les signatures són obertes a tota la població de Masquefa i a totes aquelles persones fora del municipi que també se sentin afectades per la problemàtica de les males olors i per l’impacte ambiental i paisatgístic que genera l’abocador de Can Mata.

Un cop recollides les signatures, aquestes es traslladaran al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. Finalment, el consistori també estudiarà la conveniència d’endegar noves accions futures encaminades a exigir el tancament de l’abocador de Can Mata.