En un entorn turbulent on els canvis es produeixen a un ritme trepidant, el model tradicional d’empresa sembla estar en qüestió, mentre emergeix amb força un nou model organitzatiu basat en dos pilars: la innovació i la col·laboració oberta. Aquest nou model és el que es coneix com ‘l’empresa xarxa’ o ‘l’empresa dual core’.

Però quin paper hi juguen les petites empreses en aquest nou escenari? De quines eines disposen per integrar-se en aquest nou model?. El consultor d’Economia i Empresa de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) Pere Losantos en va donar algunes pistes en la sessió que el 18 de febrer va impartir al Centre Tecnològic Comunitari (CTC) de Masquefa, en la qual van prendre part una desena de persones, entre estudiants d’aquesta universitat en línia i comerciants.

En una sessió de caràcter eminentment pràctic i interactiu, Losantos va proporcionar als assistents coneixements sobre les eines i estratègies que existeixen per a crear l’empresa xarxa i per a treballar de manera col·laborativa.

Aquesta sessió s’emmarca en el cicle d’accions formatives gratuïtes que l’Ajuntament organitza mensualment per ajudar els emprenedors, les empreses i els comerços a formar-se i dotar-los de recursos que els permetin fer front a les dificultats de la crisi.

‘Com puc bonificar-me la formació que fan els meus treballadors/es?’, propera sessió
El cicle es reprendrà el dilluns 18 de març amb la sessió ‘Com puc bonificar-me la formació que fan els meus treballadors/es?’, que es farà de les 3 de la tarda a 3/4 de 5 al CTC. Donarà a conèixer el nou servei del Centre Tecnològic Comunitari perquè les empreses i comerços puguin bonificar-se la formació que fan els seus treballadors, i també l’obligació de tenir implantada la Llei de Protecció de Dades. La sessió la impartirà Montse Diviu, de l’empresa Linx Consulting Formació i Recursos Humans.

Les inscripcions es poden fer fins al dia 13 de març de manera online a la pàgina web de l’Ajuntament (www.masquefa.cat) o bé presencialment al mateix CTC (avinguda Catalunya, 60). Per a més informació podeu trucar al 93 772 78 28.