Aquest setembre ha entrat en funcionament l’ampliació del consultori mèdic. Amb l’ampliació els professionals sanitaris i els usuaris i usuàries guanyen un important espai, a la vegada que es millora notablement els servei assistencial als masquefins i masquefines.

La solució definitiva, però, és el nou CAP que ha de construir la Generalitat. L’Ajuntament pressiona el Govern català perquè l’acceleri

 

L’ampliació de l’actual consultori mèdic ha consistit en la construcció d’un edifici d’obra nova connectat a l’edifici ja existent i on s’han fet tres noves consultes i una sala d’espera.

Aquest nou edifici es destinarà a equipament municipal una vegada s’hagi construït el nou Centre d’Atenció Primària (CAP) que s’ha de fer al pati de l’actual institut. També s’està condicionant tot l’entorn, on s’ha fet una plaça.

L’ampliació ha de donar resposta a les situacions de saturació que en ocasions pateix l’ambulatori a causa de l’augment de població dels darrers anys i l’increment de la demanda de serveis sanitaris.

Una mesura provisional fins al nou CAP
Es tracta, però, d’una mesura provisional, en espera que la Generalitat de Catalunya, l’organisme que té la competència dels serveis sanitaris, construeixi el nou Centre d’Atenció Primària (CAP). Aquest nou equipament ha d’esdevenir la solució definitiva a les mancances en l’assistència sanitària i ha de garantir que els masquefins i masquefines tinguin l’atenció mèdica de qualitat que es mereixen.

Pressions davant la Generalitat
En aquest sentit l’Ajuntament continua intercedint perquè el Govern català acceleri al màxim el nou CAP. El Consistori és conscient que l’atenció sanitària és una qüestió bàsica i per això, tot i no ser de la seva competència, està fent tots els possibles i està posant tots els recursos al seu abast.

Així, per exemple, ha assumit el cost de l’ampliació de l’ambulatori, gairebé 93.000 euros, i ja està redactant el projecte del CAP. Es tractarà d’un edifici d’una sola planta per facilitar l’accés de la gent gran i les persones amb problemes de mobilitat.

Per escollir el disseny del nou CAP, el Consistori va convocar un concurs públic al qual es van presentar més d’una quarantena de despatxos d’arquitectura. El guanyador va ser Sierra i Callejas Arquitectes SLP, que ja redacta el projecte.

Més personal i canvis per demanar hora al metge
L’Ajuntament també ha intercedit perquè s’augmenti la plantilla de l’ambulatori. El Govern català ja s’ha compromès a incorporar una nova infermera en pediatria ara que ha entrat en marxa l’ampliació.

També s’ha aconseguit canviar el sistema per demanar hora al metge de medicina general. Així, es pot tornar a fer presencialment, per telèfon (al 93 772 64 34 o al 902 111 444) o per Internet (www.gencat.cat/ics/usuaris/visites.htm)