Des de final de març dos plafons promocionals del Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya, el CRARC de Masquefa, criden l’atenció dels passatgers que passen per la concorreguda estació dels Ferrocarrils a la Plaça Catalunya de Barcelona. Amb aquesta acció, el CRARC -l’únic centre que hi ha a tot l’Estat dedicat a la rehabilitació d’amfibis i rèptils- dóna a conèixer la seva activitat amb l’objectiu de captar nous visitants. El centre és un dels principals atractius turístics de Masquefa i actualment ja rep 15.000 visitants anuals entre escolars i famílies.

A més dels dos plafons a l’estació, també s’han instal·lat cartells informatius del CRARC en l’interior de dos trens dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya de la línia Llobregat-Anoia, la que fa el trajecte entre Barcelona i Igualada, passant per Masquefa.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el conveni de col·laboració que, l’any passat, van signar els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, el CRARC i l’Ajuntament. En virtut d’aquest conveni, des del juliol els FGC ja comercialitzen un bitllet combinat –amb el nom ‘Combinat CRARC Rèptils Masquefa- que inclou un títol d’anada i tornada a l’estació de Masquefa des de qualsevol punt de la línia, i un tiquet d’accés al CRARC. A més de donar a conèixer l’activitat del CRARC, aquestes accions també volen fomentar l’ús del tren com a mitjà de transport públic i sostenible.