La formació per assolir el nivell mitjà tindrà lloc del 20 d’abril fins al 20 de maig. Les inscripcions es poden realitzar al web de l’Ajuntament.

Atesa la situació excepcional de confinament per evitar la propagació i el contagi del coronavirus i la suspensió de les activitats formatives presencials, el CTC de Masquefa ofereix una alternativa per facilitar l’aprenentatge en línia. Per això, des del centre organitzen un curs online sense cost per a l’alumnat de preparació a la prova ACTIC (acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació).

La formació començarà el dilluns 20 d’abril i s’allargarà fins al dimecres 20 de maig i servirà per assolir el nivell mitjà. Les inscripcions es podran realitzar a través del web del consistori i s’informarà les persones inscrites del desenvolupament de les sessions. L’Ajuntament encoratja la ciutadania a participar activament en aquesta i altres formacions per tal de promoure la seva capacitació digital i, així, assolir una societat del coneixement inclusiva, dinàmica i competitiva.

Per a què serveix l’ACTIC?

L’ACTIC és la certificació acreditativa de la competència digital, entesa com la combinació de coneixements, habilitats i actituds en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) que les persones despleguen en situacions reals per assolir objectius determinats amb eficàcia i eficiència.

L’ACTIC permet a qualsevol persona de més de 16 anys demostrar les seves competències en TIC mitjançant una prova per ordinador que s’avalua automàticament. La prova és telemàtica, encara que s’ha de fer en un centre col·laborador reconegut per la Generalitat, el qual garanteix que es fa en les condicions adequades. Hi ha més de 350 centres distribuïts per tot Catalunya, amb molta diversitat d’horaris d’avaluació. La sol·licitud d’acreditació i l’obtenció del certificat també són telemàtics. No cal esperar cap convocatòria per presentar la sol·licitud.

Les persones que superen satisfactòriament la prova obtenen un certificat (bàsic, mitjà o avançat) que emet la Generalitat, i que els possibilita acreditar un determinat nivell (1, 2 o 3, respectivament) de competències en TIC davant de qualsevol empresa o administració. Aquests certificats són, doncs, una eina que pot facilitar l’obtenció d’una feina, la promoció professional, l’accés a eines d’aprenentatge o l’obtenció d’una certificació professional.

Per a més informació sobre competències, procediments, proves d’avaluació i materials de difusió, la Generalitat de Catalunya facilita aquest espai web.