Les persones que busquen feina o bé millorar el seu lloc de treball disposen d’un nou recurs. Es tracta del Club de la Feina Virtual que ha posat en marxa el Centre Tecnològic Comunitari per ajudar-los a accedir, de manera online, a les ofertes laborals i també a diversos serveis i materials d’ajut en el procés de recerca de feina i en la preparació dels candidats.

Amb l’entrada en funcionament d’aquesta plataforma virtual –a la qual es pot accedir des de la pàgina web del CTC (www.ctc.masquefa.net), en la pestanya ‘Servei d’Ocupació’- els usuaris s’estalvien haver de desplaçar-se expressament fins al centre tecnològic, al mateix temps que tenen garantit el servei els 365 dies de l’any les 24 hores del dia.

Des del Club de la Feina Virtual es pot accedir a les xarxes de recerca activa de feina Xaloc (de la Diputació) i Feina Activa (de la Generalitat), així com a altres canals com ara borses de treball a Internet, borses de treball per buscar feina a l’estranger, empreses de treball temporal a Barcelona i empreses de selecció de personal a Catalunya.

Els internautes també poden consultar un ampli material d’orientació i tècniques de recerca de feina, per exemple sobre el currículum i l’entrevista de feina, un diccionari de competències, un dossier de recerca de feina per competències o una eina per a definir l’objectiu professional.

Al Club de la Feina Virtual també s’hi poden trobar diversos manuals relacionats amb la recerca activa d’un lloc de treball.

Amb la posada en marxa d’aquest nou servei l’Ajuntament vol aprofitar la gran eficàcia que ha demostrat l’aplicació de les noves tecnologies en el procés de recerca de feina.

El Club de la Feina canvia d’horari
La plataforma virtual se suma al servei presencial que ja existeix al CTC (a l’avinguda Catalunya, 60). El Club de la Feina és un espai d’autoconsulta per a les persones que formen part de la borsa de treball municipal. S’hi poden consultar ofertes de feina de les empreses de Masquefa i el seu àmbit d’influència i s’hi pot trobar material sobre com elaborar un bon currículum i preparar les entrevistes de feina i els exàmens psicotècnics.

També disposa de les ofertes de formació tant per a persones desocupades com per a treballadors (tant la més propera com la més especialitzada), així com d’altres formacions (estudis oficials i estudis no reglats). A més, s’hi pot trobar informació sobre el mercat de treball, adreces d’empreses i plànols de diversos municipis, entre d’altra documentació d’interès per a les persones que busquen feina o volen fer cursos formatius.

Des del 7 de gener el Club de la Feina ha canviat d’horari. Obre els dilluns de les 10 del matí a la 1 del migdia.