El Centre Tecnològic Comunitari de Masquefa ha editat un vídeo recopilatori amb les fotografies enviades pels veïns mostrant com estudien, teletreballen o fan videotrucades utilitzant les noves tecnologies.

Diumenge 17 de maig es commemora el Dia Mundial d’Internet, una efemèride celebrada des de l’any 2005 en diversos països d’arreu del món amb l’objectiu de donar a conèixer les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies per a millorar el nivell de vida de la població.

I a Masquefa la celebració d’aquesta diada arriba un any més de la mà del Centre Tecnològic Comunitari (CTC) de Masquefa, que vol aprofitar aquesta jornada festiva per seguir donant a conèixer entre els masquefins la importància que han adquirit les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) en la nostra societat, sobretot durant la crisi sanitària de la Covid-19.

En aquest sentit, el CTC ha editat un vídeo que recopila totes les imatges dels veïns que des de mitjans del passat mes d’abril han participat de la campanya #LesTICAEscena, que convidava als masquefins a fer arribar a través del correu electrònic ctc@masquefa.net fotografies mostrant com estudiaven, teletreballaven o feien videotrucades utilitzant les noves tecnologies durant el període de confinament pel coronavirus.

 

 

La importància de les TIC

Els dispositius electrònics s’han convertit en un gran aliat en aquest període de confinament per la Covid-19, ja que permeten connectar amb la família i les amistats, assistir a classes i fer cursos en línia, teletreballar i estar informats, entre d’altres. Sense oblidar que cal seguir una vida activa i saludable, evitant l’abús de les tecnologies digitals, les TIC esdevenen una eina de millora, de progrés, que canvia contínuament per adaptar-se.

L’Ajuntament, a més, recomana aprofitar aquest període per aprofundir en les eines educatives i pedagògiques de la xarxa. Per a més informació sobre com gestionar l’ús de dispositius electrònics durant el confinament, podeu consultar aquestes recomanacions del Departament de Salut.