El diputat d’Igualtat, Ciutadania i Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva, acompanyat de l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, i el regidor de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Carles Mernissi, va visitar dilluns el Centre Tecnològic i Comunitari (CTC), on va poder conèixer de primera mà les instal·lacions i serveis que aquest equipament municipal posa a la disposició dels vilatans, les empreses i emprenedors, i el teixit associatiu.

Oliva va recórrer les instal·lacions del viver d’empreses, l’espai de lliure navegació a Internet, les aules formatives i la sala d’actes, i va valorar molt positivament que el CTC concentri i aglutini sota un mateix paraigües els serveis que s’ofereixen en matèria d’emprenedoria, ocupació, formació, Tecnologies de la Informació i la Comunicació i Serveis Socials.

El diputat d’Igualtat, Ciutadania i Benestar Social va elogiar especialment el pioner espai amb material tecnològic adaptat del Centre Tecnològic Comunitari, el qual dóna resposta a persones amb tot tipus de discapacitat física, psíquica i sensorial, fet que el fa únic a Catalunya.

En aquest sentit, el representant de la Diputació de Barcelona i l’alcalde de Masquefa van acordar explorar futures vies de col·laboració entre ambdues institucions i estudiar nous projectes encaminats al col·lectiu de persones amb discapacitat.

El fet que el CTC tingui un caràcter supramunicipal, ja que ofereix servei no només als usuaris de Masquefa i l’Anoia sinó també d’altres comarques veïnes, el fa especialment atractiu per a poder acollir alguns d’aquests projectes.

D’altra banda, el CTC també va rebre el 20 de juny la visita de representants de l’Ajuntament de Piera: l’alcalde, Jaume Guixà, el regidor d’Hisenda, Empresa i Ocupació, Josep Llopart, i la tècnica d’Ocupació, Anna Cuartiella.

L’Ajuntament de Masquefa vol aprofitar que disposa d’un recurs que és un autèntic referent en matèria TIC, d’ocupació, empresa i formació, per teixir una estratègia territorial amb altres municipis que permeti obtenir més i millors resultats, compartir serveis i coneixement i optimitzar recursos.

L’objectiu és generar sinèrgies i sumar esforços per a treballar conjuntament per al desenvolupament econòmic, l’impuls de la formació i el foment de l’ocupació en aquest territori d’influència.