Després de l’ascens de l’infantil A, ara fa unes setmanes, uns altres dos equips del Futbol Club Masquefa –el cadet i el de veterans- han aconseguit també proclamar-se campions de lliga i pujar de categoria, completant, així, una temporada realment brillant de l’entitat masquefina.

L’equip cadet va assolir l’ascens diumenge passat –penúltima jornada de lliga- en un partit que no va poder tenir més emoció. Un solitari gol d’Ismael Rico, en el darrer sospir del temps de descompte, i quan tot semblava indicar ja que el marcador no es mouria, li va permetre derrotar el Piera, segon classificat, i proclamar-se campió, amb 6 punts d’avantatge respecte als pierencs restant només una jornada per disputar-se.

Va ser un partit realment igualat i en què tots dos equips van tenir opcions per fer-se amb la victòria. Finalment, però, la sort va somriure als masquefins, que han fet una temporada extraordinària, assolint un ascens a Primera Divisió que és la gran sorpresa positiva de la temporada, ja que no era un dels objectius inicials que s’havia fixat el club per la gran dificultat de la categoria.

En el triomf dels masquefins hi va tenir a veure, i molt, l’excel·lent entrada d’aficionats que es va registrar al camp de futbol municipal, ple a vessar com no s’havia vist mai. Més de 800 persones van esperonar els jugadors locals i van ajudar-los en el seu sofert camí fins a la victòria. Una setmana abans les graderies també s’havien quedat petites per acollir els més de mil masquefins, molts d’ells d’altres entitats esportives de la vila, que van anar a animar l’equip amateur, el qual es jugava entrar a la promoció d’ascens. En aquella ocasió, però, la força de l’afició no va poder ser suficient, i els locals van caure per la mínima, i de penal, davant la Penya Madridista Tossa de Montbui, de manera que continuaran una temporada més a la Quarta Catalana.

L’equip cadet del Futbol Club Masquefa l’integren Ismael Allouchi Sad, Àlex Arévalo Solias, Pol Bascuñana Soria, Adrian Castaño Garcia, Àlex Delicado Fernández, Ivan García Puertolas, Oriol Gibert Cuartielles, Albert Hernández Ortega, Leif Jiménez Arévalo, Aitor Molina Santiago, Marcos Navarro Paquico, Joan Ortíz Baca, Àlex Ortíz Esquinas, Carlos Ortíz Esquinas, Ivan Pérez Martínez, David Rebollo Bautista, Ismael Rico Moyano i Cristian Segura Cabrera. El cos tècnic està format per Javi Merchán Díaz (primer entrenador) i Raúl Merchán Morales (segon entrenador).

Per la seva banda, l’equip de veterans va certificar l’històric ascens a la Divisió d’Honor, categoria en què encara no ha jugat mai, gràcies a una contundent victòria a domicili. Els masquefins van doblegar l’Esparreguera, al seu camp, per 0 gols a 3, en un partit marcat de principi a fi per la gran superioritat dels visitants, que van desplegar un excel·lent joc i van estar molt encertats de cara a porteria. Amb aquest triomf, els veterans del FC Masquefa es garantien, a manca d’una jornada per finalitzar la lliga, la segona plaça de la classificació, la qual dóna dret a l’ascens directe. L’equip ha completat una històrica temporada, en què ha arribat a encadenar fins a 10 victòries consecutives.

El planter el formen José Maria Mateu Sancho, Juan Carlos Ordiales Cantero, Kym Ferrer Timoneda, Mario Sánchez Torres, Francisco Castarnado Hebilla, Xavier Ciercoles Peñaranda, Narcís Santos Grimaldos, Juan Carlos Sirvent Martín, Juan Manuel Llamas Pérez, José Miguel Torres, José Bouza Novoa, Albert Bonet Melero, Isidro Sirvent Martín, Francesc Pérez Molina, Antoni Márquez Colomera, Blas Sánchez Alconada, Joan Ramon Giménez Cardín, Cristóbal Luceno Escudero, F.Javier Medina Gómez, Miquel Isart Valle, Ricardo Gutiérrez Ortega i David Álvarez Chaparro. L’entrenador és José Manuel Anton Miguel.