Els masquefines i masquefines han estat aquest any els protagonistes d’un Nadal de Conte. Per tercer any consecutiu l’Ajuntament, amb la col•laboració de les entitats, va organitzar un Nadal temàtic i, una vegada més, la resposta dels vilatans i vilatanes va ser excel•lent. Tal i com ja va passar els dos anys anteriors, amb el Nadal de Circ i el Nadal de Màgia, el Nadal de Conte va tornar a destacar per l’elevada participació en els nombroses activitats organitzades.

El Pessebre Vivent i el Caga Tió
L’agenda nadalenca es va estrenar el dissabte 19 de desembre amb el Pessebre Vivent, una iniciativa que es va recuperar el 2008 després d’un llarg parèntesi. En aquesta ocasió el Pessebre el va organitzar una comissió de voluntaris amb el suport del Consistori.

Centenars de masquefins i masquefines van passejar per la plaça Anoia per contemplar escenes com ara l’anunciació, el naixement de Jesús o l’adoració dels Reis, entre moltes altres, al mateix temps que el pa torrat, la xocolata desfeta i el rom cremat els ajudaven a combatre l’intens fred.

L’esdeveniment va ser possible gràcies a la implicació d’una setantena de persones, entre les que van representar els diversos personatges i les que van participar en les tasques d’organització.

Els alumnes de la SES Masquefa van aprofitar l’ocasió per vendre polvorons en una parada i recollir, així, fons per al viatge que preparen per a final de curs.

També durant el Pessebre Vivent els nens i nenes de 0 a 8 anys van rebre l’especial visita del Caga Tió, el qual els va obsequiar amb regals. Aquesta va ser una iniciativa de l’Associació de Comerciants i Serveis de Masquefa.

 

 

 

 

 

 

La màgia dels contes
Els contes van iniciar el seu particular protagonisme el dilluns 21 de desembre, amb una sessió a la biblioteca. La companyia La Tabola va entretenir els infants i els seus familiars amb la representació de contes clàssics d’aquestes assenyalades dates. També l’emissora municipal, Ràdio Masquefa, va sumar-se a la iniciativa el dijous 24 amb l’emissió del popular “Conte de Nadal” de Charles Dickens, que va anar a càrrec d’un grup de voluntaris de la ràdio i de membres del grup local de teatre Teatrerus.

 

 

 

 

 

Concert de Nadal i festa de Cap d’Any
Al Nadal de Masquefa no hi van faltar tampoc els clàssics de sempre. Va ser el cas, per exemple, del tradicional Concert de Nadal que la Coral l’Alzinar va tornar a oferir, per Sant Esteve, en una parròquia de Sant Pere plena de gom a gom.

D’altra banda, els masquefins i masquefines van acomiadar l’any 2009 i van donar la benvinguda al 2010 amb una multitudinària festa a la Sala Polivalent de la Rogelio Rojo que va allargar-se fins ben entrada la matinada. Fins a 700 persones van ballar fins a no poder més al ritme del DJ i les go-gos que amenitzaven la festa organitzada per la Cofradía del Cristo Crucificado y Nuestra Señora de los Dolores.
 

El parc nadalenc
El Nadal de Conte es va reprendre ja aquest nou any, el diumenge 3 de gener, amb un altra clàssic d’aquestes dates: el parc nadalenc. Centenars d’infants acompanyats dels seus pares i mares, i també joves, van passar al llarg de tot el matí pel pavelló poliesportiu per gaudir saltant en els inflables, pujant al brau mecànic o jugant amb la wii i els simuladors. Tal i com ja va succeir l’any passat, aquestes dues darreres activitats van permetre captar la gent jove.
‘Hensel i Gretel’, i el Patge Viu Viu

La tarda del mateix diumenge la Sala Polivalent va tornar a quedar petita. El motiu en va ser novament un conte, “Hensel i Gretel”, en aquesta ocasió adaptat al format d’espectacle musical. La Cia La Roda Produccions va representar la famosa obra dels germans Grimm, que explica les desventures de dos germans que ajuden la seva família a buscar recursos davant la pobresa dels pares.

En finalitzar la representació els nens i nenes van rebre l’esperada visita del Patge Viu Viu. Uns 300 infants van poder lliurar a l’emissari reial les seves cartes per a Melcior, Gaspar i Baltasar.

 

 

 

 

 

 

La màgica nit del 5 de gener

Precisament els Reis d’Orient van tancar l’agenda nadalenca amb la seva visita, un any més, a Masquefa. Melcior, Gaspar i Baltasar, que van tornar a venir en helicòpter, van fer viure als infants, i també als seus pares i mares, una altra nit màgica.

Tot i la pluja nombrosos vilatans i vilatanes van sortir al carrer per rebre els Reis d’Orient. Al balcó de l’Ajuntament, l’alcalde els va demanar que ajudin a posar fi a les guerres, la pobresa, l’explotació infantil i la violència de gènere, així com a instaurar l’educació i la salut com a un dret universal. En nom dels tres Reis, Melcior va narrar als masquefins i masquefines un conte que recordava la història de la vila i la màgia que la festa de Reis porta cada 5 de gener a grans i petits.

També a La Beguda l’alcalde va rebre Melcior, Gaspar i Baltasar amb els mateixos desitjos i peticions que a Masquefa. Igualment Ses Majestats els Reis d’Orient van emprar un conte per explicar la història de la Beguda i la màgica nit de Reis.

Melcior, Gaspar i Baltasar van usar la clau de la vila per entrar a les cases de Masquefa i La Beguda i deixar-hi regals durant la seva cavalcada per la vila damunt les espectaculars carrosses i acompanyats d’una trentena de patges.

A les cases hi van deixar també uns altres regals molt més importants: el respecte, la solidaritat, la responsabilitat, la tolerància, el civisme i, sobretot, molt amor i molta il•lusió.

 

 

 

 

 

Gràcies a tots!
L’Ajuntament agraeix la col•laboració i implicació de tothom qui va fer possible la cavalcada de Reis: la Policia Local, Protecció Civil, la Brigada Municipal, l’ADF, la Comissió de Reis i les persones voluntàries que van treballar en les carrosses i la cavalcada, l’Associació de Comerciants i Serveis, Ràdio Masquefa, Can Bonastre Wine Resort, la Cofradía del Cristo Crucificado y Nuestra Señora de los Dolores, la Parròquia de Sant Pere, Carnisseria Marvi, La Caixa, la Banda de Música de Can Parellada, el Club Twirling Can Parellada, la perruqueria Hortensia, Transports Sagués Esteve, Tallers Marino, la Societat Recreativa Unió Begudenca i CEIP Font del Roure.

També fa extensiu els seus agraïments a totes les persones que voluntàriament van donar suport a l’organització i desenvolupament de les activitats del Nadal de Conte.