L’Ajuntament de Masquefa ha arribat a un acord amb el CatSalut de la Generalitat per construir el nou Centre d’Atenció Primària (CAP) en uns terrenys municipals situats a l’actual pati de l’institut, a la cruïlla entre el carrer Rogelio Rojo i l’avinguda Catalunya. Aquest emplaçament permetrà accelerar la construcció i l’entrada en funcionament de l’esperat nou ambulatori. L’anterior equip de govern projectava fer el centre sanitari en uns terrenys (l’illa que ocupa l’emblemàtic edifici Rogelio Rojo) on no es permetrà la construcció d’equipaments fins que no s’aprovi la modificació puntual de la zona, actualment encara en tràmits.

El nou Centre d’Atenció Primària, que es preveu que serà una realitat en el termini d’un any i mig, ha de donar resposta a la creixent demanda de serveis sanitaris que ha experimentat Masquefa en els darrers anys. Es tractarà d’un edifici d’una sola planta per facilitar l’accés de la gent gran i les persones amb problemes de mobilitat.

 L’Ajuntament té previst iniciar els tràmits de cessió dels terrenys al CatSalut en el proper ple municipal. A més, aquest organisme de la Generalitat també s’ha compromès a subvencionar l’ampliació de l’actual CAP amb un nou mòdul amb més consultes i noves sales d’espera mentre el nou Centre d’Atenció Primària no iniciï l’activitat.

D’altra banda, el Consistori ja té en projecte la construcció d’un nou institut a l’esplanada del Turó.