El nou Centre d’Atenció Primària ha fet un altre pas endavant. L’Ajuntament de Masquefa, mitjançant l’empresa municipal Masquefa Impulsa SL, ha tret a concurs les obres del nou ambulatori.

Les empreses que vulguin optar a la realització d’aquests treballs disposaran d’un termini de 26 dies hàbils, a partir que la licitació es publiqui al Butlletí Oficial de la Província (BOP), per a presentar la documentació administrativa i les propostes tècniques i econòmiques.

El plec de clàusules ja es pot consultar a l’Ajuntament (C/ Major, 93) i al web municipal www.masquefa.cat (a l’apartat Perfil del contractant).

Una inversió de més de 2 milions d’euros
Les obres del nou CAP surten a concurs amb un pressupost base de 2.165.976,04 euros (IVA inclòs). Aquesta xifra inclou la construcció de l’edifici del Centre d’Atenció Primària i de l’estructura de l’aparcament soterrat que s’hi farà.

El Govern de la Generalitat va aprovar el 23 de novembre la partida per a finançar l’equipament assistencial. L’aprovació va arribar amb més de mig any de retard i molt temps després que l’Ajuntament ja tingués redactat el projecte.

Aquesta important inversió és resultat de l’esforç econòmic que fa l’Ajuntament de Masquefa, que haurà d’avançar els més de 2 milions d’euros. El Govern català els retornarà en tres anualitats (2011, 2012 i 2013).

A més, l’Ajuntament invertirà 316. 756 euros per completar el projecte i construir, a la planta baixa del nou centre mèdic, un aparcament de 48 places.

Masquefa Impulsa SL
Aquesta és la primera actuació que licita l’empresa municipal Masquefa SL. El fet que l’Ajuntament hagi tret a concurs les obres del nou CAP mitjançant l’empresa municipal afavorirà que s’agiliti el procés i que es puguin accelerar els tràmits. També permetrà reduir els costos que hauria de pagar l’Ajuntament si licités directament l’actuació.

Un servei sanitari de qualitat
El nou Centre d’Atenció Primària es farà al pati de l’actual institut, la SES Masquefa. El projecte preveu la construcció d’un edifici de planta única, de manera que tots els serveis assistencials se situaran en planta baixa i facilitaran l’accés a la gent gran i a les persones amb mobilitat reduïda.

L’edifici destaca també per la seva modernitat i funcionalitat, l’estalvi energètic, que permetrà reduir els costos dels subministraments, o la seva integració en l’entorn, ja que mantindrà un diàleg coherent amb l’arquitectura i l’estètica de l’emblemàtica Fàbrica Rogelio Rojo.

El projecte l’ha redactat el despatx Sierra Calleja Arquitectes SL, guanyador del concurs d’idees que va convocar l’Ajuntament i al qual es van presentar una quarantena d’equips.

L’entrada en funcionament d’aquest nou equipament ha de traduir-se en la solució definitiva a les mancances en l’atenció mèdica a Masquefa.

L’Ajuntament ja va fer un altre esforç econòmic i va ampliar l’actual consultori del carrer de les Escoles com a mesura provisional en espera del nou CAP, una actuació que va costar 93.000 euros. Aquesta ampliació es destinarà a equipament municipal una vegada entri en funcionament el nou CAP.