El nou Casal de la Gent Gran que l’Ajuntament ha habilitat a l’edifici de l’antic ambulatori ja està en funcionament. L’equipament va iniciar l’activitat aquest dimecres, just l’endemà que, coincidint amb la Festa Major, se’n fes la benedicció i un vermut popular que va ser multitudinari. Els nombrosos assistents van poder visitar per primera vegada les noves instal·lacions, molt més àmplies que les de l’antic Casal de la Torre dels Tena i especialment ideades per a poder desenvolupar les activitats que desenvolupa l’Associació de la Gent Gran i acollir-ne també de noves.

Després de beneir l’edifici, el rector de la Parròquia de Sant Pere, Josep M. Henríquez, va desitjar que el nou Casal esdevingui un “espai de trobada i convivència en què la gent gran pugui compartir molts bons moments i també ajudar-se davant els moments de dificultats”.

Per la seva banda, la presidenta de l’associació, Pepita Esteve, va agrair a l’Ajuntament el seu esforç per dotar el col·lectiu de la gent gran d’unes instal·lacions de primer nivell, i va destacar la predisposició de l’equip de govern “a col·laborar i ajudar-nos sempre en tot allò que necessitem”.

Finalment, l’alcalde, Xavier Boquete, va afirmar que el govern municipal “pot centrar ara els esforços i recursos en l’atenció a les persones grans”, una vegada que ja s’ha pogut donar resposta a les necessitats dels infants i els joves, per exemple amb la construcció de les llars d’infants, de noves escoles, de l’institut o el Casal de Joves. En aquest sentit, va recordar que l’edifici del nou Casal havia estat també abans una escola, i que si avui pot acollir aquestes instal·lacions per a la gent gran, “és perquè s’han fet els deures” en els àmbits de la infància, la joventut i l’educació.

Boquete també va recordar que l’Ajuntament treballa en un projecte per fer un nou Centre de Dia i pisos per a gent gran a l’antic cinema, amb la voluntat de continuar millorant els serveis a aquest col·lectiu. El Consistori ha fet efectiva recentment la compra de la finca adjacent a l’antic cinema, fet que permetrà completar la superfície necessària per a condicionar-hi aquest nou equipament. A més, l’alcalde va descobrir la placa commemorativa que la junta de l’associació ha instal·lat a la recepció del Casal d’Avis en agraïment a l’Ajuntament.

Un nou Casal més ampli i totalment accessible
Amb aquestes noves instal·lacions, la gent gran de Masquefa ha guanyat un nou Casal molt més ampli (disposa d’una superfície útil de més de 300 metres quadrats), totalment accessibles (totes les dependències es troben en planta baixa) i amb espais diàfans i polivalents per a acollir diverses i diferents activitats. El nou Casal disposa de recepció, un despatx, una sala per a la podòloga, una sala de lectura, i tres espais oberts i versàtils de grans dimensions.

Els treballs d’adequació han consistit a enderrocar diversos envans de l’interior, arranjar algunes instal·lacions existents, pintar totes les dependències, i fer un reforç estructural en la cantonada nord. També s’ha habilitat un accés posterior a l’edifici, amb sortida al Passatge del Triangle.

L’entrada al Casal es fa pels jardins de la Torre dels Tena, on s’han eliminat les barreres arquitectòniques i s’hi han habilitat rampes que faciliten l’accés a l’edifici, especialment a les persones amb mobilitat reduïda. Tant la remodelació de l’exterior com la distribució interior de l’edifici han estat consensuades amb la junta del Casal.

La reforma de l’edifici ha tingut un pressupost de 22.000 euros, mentre que en el condicionament dels accessos s’hi han invertit 9.000 euros. Els treballs, a càrrec de Construccions Masquefa, s’han finançat amb una subvenció de la Diputació de Barcelona.