El dimecres 23 de juliol entrarà en funcionament el nou Casal de la Gent Gran que l’Ajuntament està condicionant a l’antic ambulatori del carrer Escoles. L’actual Casal restarà tancat del dilluns 14 de juliol al dimarts 22 amb motiu del trasllat a les noves instal·lacions.

El dia 22 de juliol es farà la benedicció del nou Casal i un vermut popular, coincidint amb la Festa Major, després del fabulari. A més, el dilluns 1 de setembre, per la Setmana de la Gent Gran, s’hi durà a terme una jornada de portes obertes.

Amb aquestes noves instal·lacions, la gent gran guanyarà un nou Casal molt més ampli (disposa d’una superfície útil de més de 300 metres quadrats), totalment accessible (totes les dependències es troben en planta baixa) i amb espais diàfans i polivalents per a acollir múltiples activitats. El nou Casal disposa de recepció, un despatx, una sala per a la podòloga, una sala de lectura, i tres espais oberts i versàtils de grans dimensions.

Els treballs d’adequació s’han centrat, principalment, a enderrocar diversos envans de l’interior, arranjar algunes instal·lacions existents, pintar totes les dependències, i fer un reforç estructural en la cantonada nord. També s’ha habilitat un accés posterior a l’edifici, amb sortida al Passatge del Triangle. L’entrada al Casal es fa pels jardins de la Torre dels Tena.

L’Ajuntament, a més, ha dut a terme una segona actuació en aquests jardins per eliminar barreres arquitectòniques i habilitar-hi rampes que faciliten l’accés al Casal, especialment a les persones amb mobilitat reduïda. Tant la remodelació de l’exterior com la distribució interior de l’edifici han estat consensuades amb la junta del Casal.

La reforma de l’edifici té un pressupost de 22.000 euros, mentre que en el condicionament dels accessos s’hi han invertit 9.000 euros. Els treballs, que van a càrrec de Construccions Masquefa, es financen amb una subvenció de la Diputació.