El Ple de l’Ajuntament de Masquefa va aprovar, en la sessió ordinària celebrada dijous, una declaració institucional de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) que dóna suport a la consulta i insta els ajuntaments a mostrar el seu compromís amb la Generalitat i el Parlament perquè aquesta sigui una realitat. També fa una crida a la ciutadania perquè hi participi.

El text es va aprovar amb els 10 vots a favor de Convergència i Unió (CiU), Esquerra i el regidor no adscrit David Minoves. La representant de Progrés Municipal (PSC-APM) es va abstenir, i els dos representants de Partit Popular i Força Masquefa van votar-hi en contra.

Amb aquesta declaració, l’Ajuntament manifesta la seva “satisfacció per l’acord entre la majoria de les forces polítiques al Parlament que farà possible la celebració d’una consulta on el poble de Catalunya decidirà, de manera lliure i democràtica, el seu futur col·lectiu”. A més, mostra el seu “compromís amb la Generalitat i el Parlament de Catalunya, representants legítims del poble català, per tal que aquesta consulta sigui una realitat”, i anima “la ciutadania a que participi de manera activa, pacífica i en llibertat en aquest acte democràtic, decidint el seu destí”.

El Ple també va aprovar la reversió (retorn) a l’Ajuntament d’un terreny municipal que havia cedit al Departament d’Ensenyament de la Generalitat el 2009 -moment marcat per un important ‘boom’ de la natalitat- per a construir-hi el nou edifici de l’escola Masquefa II. La davallada que la natalitat ha experimentat a Masquefa aquests darrers anys –el 2013 s’hi van registrar 86 naixements- s’ha traduït en un important descens del número d’alumnes que s’incorporen a P3. Les escoles El Turó i Font del Roure, de dues línies, tenen una capacitat, per curs, de 100 alumnes, de manera que el nou edifici no és ara necessari. El punt va obtenir els vots favor de CiU, PM (PSC-APM), PP, Esquerra i el regidor no adscrit David Minoves, i l’únic vot contrari de FM.

D’altra banda, el Ple va ratificar el conveni en matèria de Residus en Petites Quantitats subscrit entre l’Ajuntament i el Consell Comarcal de l’Anoia. Això permetrà a l’Ajuntament rebre les noves compensacions econòmiques que Ecoembes dóna als municipis que, com Masquefa, recullen i tracten els envasos que contenen els residus en petites quantitats mitjançant la deixalleria municipal. CiU, PM (PSC-APM) i ERC van votar-hi a favor, el PP i el regidor David Minoves es van abstenir, i Força Masquefa va votar-hi en contra.

A més, els representants municipals van aprovar provisionalment el Reglament de regim intern del Centre de Dia, un document elaborat conjuntament per l’Ajuntament i el Consorci Sociosanitari de Vilafranca, l’ens que gestiona aquest servei d’atenció sociosanitària a gent gran i persones amb dependència. Aquesta normativa regula aspectes com els serves i activitats que s’hi presten, l’organització interna, les normes de funcionament, els drets i obligacions dels usuaris, les obligacions del centre de dia o les tarifes, entre altres, amb l’objectiu de garantir un funcionament òptim. Tots els grups municipals hi van votar a favor, a excepció de FM.

Finalment, en la sessió també es va assabentar de l’Informe del Pla de Fons de Tresoreria per al 2014 i successius -fent públics així els criteris de pagament que ha de complir l’Ajuntament segons la nova llei estatal. I es va informar de la dissolució, de mutu acord, de la coalició Progrés Municipal (PSC-APM). La regidora Isis Abad es manté com a representant de PM (PSC-APM), mentre que David Minoves continua en el Ple com a regidor no adscrit.

(Escolteu l’àudio íntegre del Ple)