El jurat del premi es va reunir el passat dimarts 17 de novembre i va seleccionar les cinc obres finalistes del concurs, que s’estrenaran l’any vinent en un concert protagonitzat per la Cobla Montgrins en el marc del cicle de música Masquefa sona bé.

El jurat del premi de composició Masquefa i Montgrins ha afavorit enguany cinc obres finalistes, que seran estrenades en un proper concert a càrrec de la Cobla Montgrins sota la direcció de Jordi Molina. L’acte tindrà lloc a la primavera de 2021, sempre que la situació sanitària ho permeti, a la Sala Polivalent de La Fàbrica Rogelio Rojo, seu del Masquefa sona bé. Durant aquest concert s’estrenaran les obres finalistes.

Amb motiu d’aquesta situació d’excepcionalitat que estem vivint, i de manera totalment excepcional, abans de final d’any s’organitzarà un acte telemàtic on es comunicarà el veredicte del jurat als compositors que han escrit les obres finalistes. Hi seran presents representants del jurat, l’Ajuntament de Masquefa, la Cobla Montgrins i Masquefa sona bé. Tot seguit, el veredicte es farà públic. El jurat -format per Josep Ma. Serracant, Jesús Ventura i Lluís Vidal- es va reunir el passat dimarts 17 de novembre per deliberar i seleccionar les obres finalistes. El veredicte ha estat per unanimitat.

L’Ajuntament dota aquest premi amb 3.000€, i el jurat es reserva el dret de premiar una única obra, de distribuir lliurement la dotació entre les obres finalistes o d’atorgar accèssits amb el nombre i dotació que acordi.

El Premi de composició de música per a cobla Masquefa i Montgrins 2020 s’atorga en el marc del cicle de música Masquefa sona bé, que promou la divulgació musical a la vila de Masquefa. El premi està impulsat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament i compta amb la col·laboració de la Cobla Montgrins i l’organització de Masquefa sona bé. Tant el consistori, la Cobla Montgrins, com Masquefa sona bé han mostrat la seva satisfacció per haver assolit l’objectiu de promoure la composició i la interpretació de música per a cobla, en la quarta edició d’aquest premi.