Aquesta iniciativa, gestionada a través d’European Youth, ofereix als joves de 18 anys la possibilitat de viatjar gratuïtament en tren pel territori europeu.

La Unió Europea, a través d’European Youth, ofereix una oportunitat única per al jovent amb el programa de mobilitat ‘Discover EU’, que permet viatjar de franc amb ferrocarril per Europa (a excepció de les illes i les zones apartades), amb la finalitat d’explorar la diversitat del territori i conèixer la cultura, la riquesa i la història europees.

Aquest any 2024 la iniciativa s’adreça a les persones nascudes entre l’1 de juliol de 2005 i el 30 de juny de 2006. El termini per sol·licitar un bitllet de tren gratuït finalitza el dimarts 30 d’abril.

Els requisits per participar en aquest programa de mobilitat són els següents:

  • Tenir 18 anys.
  • Tenir la nacionalitat d’algun dels estats membres de la Unió Europea en el moment de l’adjudicació.
  • Indicar el número del document d’identitat o del passaport vigents al formulari de sol·licitud en línia www.start-discover.eu.

L’Ajuntament anima els joves de Masquefa a prendre part d’aquesta i altres iniciatives de mobilitat internacional, ja que els diferents programes i activitats adreçats al col·lectiu juvenil que impliquen una estada a l’estranger suposen una bona oportunitat per conèixer altres cultures i viure noves experiències, participant en accions solidàries, col·laborant en projectes socials o culturals, adquirint coneixements i experiència professional i aprenent un nou idioma.