Obertes les inscripcions per al segon taller comunitari sobre mobilitat activa de les persones grans que se celebrarà el dimecres 8 de maig.

El segon taller comunitari del projecte ELDERS servirà per testejar els camins de Masquefa que connecten amb els barris i La Beguda amb l’objectiu d’avaluar-los i planificar les futures millores. 

El segon taller comunitari del projecte ‘ELDERS’ es realitzarà el dimecres 8 de maig i servirà per posar a prova els camins escollits durant la primera sessió i fer l’avaluació dels mateixos sobre el terreny. Les rutes que es testejaran són quatre:

  • Ruta 1: Masquefa – Can Parellada – La Beguda
  • Ruta 2: Passera entre Can Quiseró i El Maset – Can Valls – Masquefa
  • Ruta 3: Masquefa – Can Valls – Masquefa
  • Ruta 4: Masquefa – Camí de les Vinyes – Església Romànica de Sant Pere – Masquefa 

La sessió s’iniciarà a les 9 h amb un esmorzar al CTC. A les 10 h començaran les caminades per testejar els camins. Els participants de la ruta 1 seran recollits per un bus en finalitzar el trajecte. Els participants de la ruta 2 aniran fins a la Passera de Can Quiseró en autobús. El taller finalitzarà a les 13 h, aproximadament.

Les persones interessades a participar poden fer inscripció enviant un email a ctc@masquefa.net indicant les següents dades:

  • Nom i cognoms
  • Telèfon de contacte
  • Edat i gènere
  • Ruta a testejar (escollir una de les 4 rutes)

Aquest taller està adreçat a persones majors, que visquin a Masquefa, els barris i La Beguda i que siguin persones actives que es moguin entre els diferents nuclis.

El projecte ‘ELDERS’

L’Ajuntament de Masquefa forma part del partenariat del projecte ELDERS, que en el marc del programa EIT Urban Mobility de la Unió Europea, estudia com millorar la mobilitat de les persones grans. 

Conjuntament amb Carnet (cooperativa especialitzada en mobilitat) i IaaC (Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya) s’ha dissenyat ‘ELDERS’ que té com a objectiu millorar la mobilitat activa dins la xarxa de persones grans de Masquefa, fomentar la inclusió i millorar la condició física i mental, així com l’entorn construït. D’aquesta manera, el resultat del projecte serà la prova i millora de les rutes a peu del municipi mitjançant processos de participació i la implementació de nous elements urbans..

ELDERS està finançat pel programa de la Unió Europea EIT Urban Mobility que promou la transformació de la mobilitat per generar entorns més amables i habitables. El programa EIT s’emmarca en la iniciativa New European Bauhaus de la Comissió Europea, que té com a objectiu connectar el Pacte Verd Europeu amb els nostres entorns i experiències de vida. 

ELDERS s’insereix en l’Agenda Urbana Local de Masquefa i s’alinea amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 11 (ciutats i comunitats sostenibles i resilients) de l’Agenda 2030.