El seleccionador de l’equip català de mini femení i del combinat espanyol U13 femení, Enric Gonzàlez, va ser divendres a la tarda a Masquefa per impartir un clínic de tecnificació adreçat a entrenadors d’equips base.

Hi van assistir els 11 tècnics del Club Bàsquet Masquefa –l’organitzador de l’esdeveniment-, els quals van poder millorar la seva formació amb els privilegiats coneixements que els va transmetre aquesta autèntica figura de les banquetes del bàsquet nacional i estatal.

Gonzàlez va explicar la base tècnica del bàsquet per començar a desenvolupar sistemes de joc. I ho va fer tant a nivell teòric com sobretot pràctic, ja que es va comptar amb la presència dels jugadors cadets de l’entitat per simular les jugades. També els va explicar com planificar bons entrenaments.

Els tècnics participants van valorar de manera especialment positiva el caràcter didàctic de les explicacions, fetes en un llenguatge tècnic però al mateix temps entenedor. La sessió, que va tenir lloc al pavelló poliesportiu, els va permetre conèixer recursos tècnics i tàctics que els seran de gran utilitat en la seva tasca a les banquetes dels equips base.

Després del bon funcionament d’aquesta primera sessió, el Club Bàsquet Masquefa es planteja organitzar a final de temporada un segon clínic obert a entrenadors de tot Catalunya.

L’entitat compta aquesta temporada amb 110 esportistes, integrats en 10 equips: escola, premini mixt, mini mixt, infantil femení, infantil masculí, cadet masculí, sub21 masculí, sub25 masculí, sèniors femení i veterans.