El Servei d’Integració Laboral (SIL) de Masquefa amplia els dies d’atenció als usuaris i usuàries a causa de l’increment de sol•licituds que s’han rebut. A partir d’ara el servei atendrà dos matins al mes: el dimarts i dijous de la tercera setmana. El servei obre de 9h a 15h al Centre Tecnològic Comunitari (avinguda Catalunya, 60). Les persones interessades han de demanar cita prèvia al telèfon 93 772 78 28.

Ajudar a trobar feina a les persones amb discapacitat
El Servei d’Integració Laboral s’adreça específicament a les persones amb qualsevol tipus de discapacitat, física, psíquica o sensorial, per ajudar-les a trobar feina i per vetllar per la seva inserció al món laboral.

Es tracta d’una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Masquefa i la Fundació Privada ECOM, que van engegar el servei l’abril passat i ara l’amplien per donar resposta a la creixent demanda.

Els tècnics del Servei d’Integració Laboral, contractats per la Fundació Privada ECOM, realitzen tasques de valoració professional, orientació, suport a la recerca d’ocupació i seguiment dels processos de selecció i inserció laboral de les persones amb discapacitat.

El servei es duu a terme al Centre Tecnològic Comunitari, cedit per l’Ajuntament. Es tracta d’un espai de treball i atenció idoni per als professionals i usuaris i usuàries. Al CTC disposen d’una sala d’actes, d’espais per a la realització d’entrevistes, tutories individuals i activitats en grups, i una aula d’informàtica per a fer gestions de recerca de feina, entre altres instal•lacions, a més d’equipaments informàtics d’última generació.

El CTC disposa d’un pioner espai a Catalunya amb material tecnològic adaptat per a persones amb tot tipus de discapacitat psíquica, física o sensorial.

Aquest Servei d’Integració Laboral treballa coordinadament amb el Servei Local d’Ocupació de l’Ajuntament de Masquefa i amb la resta de SILs que la Fundació Privada ECOM disposa a Catalunya.

La posada en marxa d’aquest servei per part de l’Ajuntament i la Fundació Privada ECOM ha fet que els masquefins i masquefines no hagin de desplaçar-se fins a Igualada o Molins de Rei per a ser atesos, com passava fins ara. El SIL de Masquefa atén usuaris i usuàries de la vila, de tot el sud de l’Anoia i també d’altres comarques veïnes.