89 persones han trobat feina en aquests primers sis mesos de l’any després d’haver passat pel Servei d’Ocupació de Masquefa (SOM). 37 persones han aconseguit un lloc de treball en empreses de la vila i rodalies mitjançant ofertes laborals gestionades directament per la borsa de treball d’aquest servei, i la resta ha aconseguit incorporar-se al món laboral mitjançant altres vies després de rebre l’assessorament i l’orientació del SOM. A més, 31 usuaris s’han decidit a fer formació.

El Servei d’Ocupació de Masquefa és un recurs gratuït de l’Ajuntament per als vilatans i vilatanes que volen informació, assessorament i orientació per afrontar amb èxit la recerca de feina o la formació. També està a disposició de les empreses que busquen treballadors i treballadores i fa d’intermediació entre aquestes i els sol•licitants de feina.
Ofereix tres serveis principals: sessions d’orientació laboral personalitzada o en grup, el Club de la Feina (un espai d’autoconsulta dotat amb ordinadors i tot tipus de recursos per a cercar feina de manera autònoma) i tallers per a millorar les tècniques de recerca de feina i el coneixement del món laboral.

D’altra banda el Servei d’assessorament a empreses i emprenedors de l’Ajuntament ha assessorat en aquests sis mesos una cinquantena de persones per a crear el seu propi negoci. En l’actual context econòmic l’Ajuntament ha redoblat esforços per ajudar les persones a formar-se, buscar feina o crear el seu propi negoci. L’atur a Masquefa va baixar al juny per tercer mes consecutiu i es va situar en el 15,4%, més de dos punts per sota de la mitjana a l’Anoia (17,77%).

La multinacional Supermercats ALDI ja ha començat les contractacions
La multinacional alemanya ALDI Supermercats ja ha fet les primeres contractacions per al nou centre logístic del polígon del Clot del Xarel•lo de Masquefa. De moment ja ha realitzat 35 entrevistes a masquefins i masquefines i n’ha contractat 8. El procés de selecció de personal continuarà durant l’estiu i el setembre.

En la seva recerca de treballadors, l’empresa alemanya treballa coordinadament amb el Servei d’Ocupació de Masquefa, que fa d’intermediari entre les ofertes laborals i els demandants de feina inscrits a la borsa de treball. Al mes d’abril el SOM ja va informar totes les persones inscrites de les ofertes d’ALDI i va rebre 147 currículums, els quals va derivar a l’empresa alemanya. Ara continua informant a tothom que es dóna d’alta a la borsa de treball.