Diversió i nostàlgia es van donar la mà, divendres, en la gran festa que va tancar els actes del 25è aniversari del nou edifici de l’escola El Turó, després de tot un curs ple d’activitats especials per commemorar aquesta efemèride.

Des de 2/4 de 5 i fins a les 8 de la tarda, el pati de l’escola va ser un autèntic bullici d’alumnes, professors, familiars i altres vilatans que no es van voler perdre les activitats i tallers organitzats per les entitats que es van implicar generosament en l’esdeveniment. La festa de cloenda del 25è aniversari va ser també un espai per a l’emotiu retrobament d’exalumnes, professors i famílies, que van tornar a coincidir a l’escola, anys després, per recordar vivències i anècdotes encara avui gravades en la memòria.

Els infants van xalar de valent saltant en els llits elàstics i els inflables que presidien el pati i la pista, pintant caretes dels gegants de Masquefa -l’Isidre i la Magdalena-, posant-se sota els gegantons i capgrossos de la Colla de Geganters i Grallers, provant els instruments de percussió i vent de l’Aula de Música de l’Alzinar o fent les seves pròpies xapes en un taller.

A més, petits -i també grans- van gaudir del concert dels músics masquefins Dani Pérez, Marc Ferrer, Carles Pérez, David Oliva i Albert Tomàs, de l’espectacle d’un grup d’animació, de l’actuació de l’Escola de Dansa Noemí Rubira, i de les ballades de la Colla de Ball de Bastons i els gegantons.

També van poder immortalitzar el moment fotografiant-se en un fotocall, comprar samarretes commemoratives del 25è aniversari, o combatre la gana i la forta calor amb les pastes i els refrescos que es venien en el bar de l’AMPA.

L’espectacular fi de festa el van posar l’enlairada de 25 vistosos globus – llançats per 25 integrants diferents de la comunitat educativa mentre pronunciaven valors associats a l’educació- i els sorollosos petards de la colla infantil de tabals i diables Pixafocs i Cagaspurnes.

La celebració va tenir també el seu vessant solidari. I és que els organitzadors van convidar a berenar a tothom qui va aportar un producte (o bé 1 euro) per al banc d’aliments de l’Associació del Grup de Voluntaris. Aquesta activitat la van patrocinar l’AMPA de l’escola, el Grup de Voluntaris, i els establiments Marvi i el Forn Mora del carrer Sant Pere.

La festa de cloenda del 25è aniversari d’El Turó la van organitzar l’escola i l’AMPA, amb la col·laboració de l’Ajuntament. En els parlaments, una alumna del centre va explicar l’alegria que els estudiants senten per aquesta efemèride, mentre que la directora i el president de l’AMPA van agrair la col·laboració de tots els qui han fet possible la celebració. Per la seva banda, l’alcalde va destacar el paper dels docents, especialment en un context especialment complicat com l’actual. També l’ADF i Protecció Civil van col·laborar en la festa.