Dimarts es va fer al Centre Tecnològic Comunitari una sessió informativa per donar a conèixer tota l’oferta formativa que les persones adultes poden fer aquest nou curs a Masquefa organitzada tant per l’Ajuntament com per diferents entitats. Aquestes propostes volen ajudar els masquefins a formar-se continuadament al llarg de la seva vida.

(Consulta la guia de cursos)

Per a aquest darrer quadrimestre de l’any, l’Ajuntament ha preparat més d’una trentena de cursos i tallers per a adults, potenciant especialment els coneixements que cada vegada son més demandats per les empreses i també els que poden ajudar-nos a crear i consolidar el nostre propi projecte empresarial.

Tecnologies de la Informació i la Comunicació
Un dels àmbits amb més formació torna a ser el de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació. Hi ha previstos cursos d’Excel inicial, de Microsoft Acces (semipresencial), de Word Avançat (semipresencial), de Community Manager, d’ofimàtica (Dona’t una oportunitat), d’informàtica inicial per a gent gran, d’ofimàtica per a joves, d’iniciació a les xarxes socials, de Power Point, de certificació oficial en Contaplus i d’Adobe Photoshop inicial. També tallers d’edició de fotos i vídeos amb el mòbil, d’edició de calendaris i de creació d’àlbums de fotografies.

Formació per a l’ocupació
En l’àmbit de la formació per a l’ocupació s’han organitzat un curs de comunicació per a la recerca de feina i un altre d’estratègies d’apropament al teixit empresarial, aquest darrer amb dues edicions.

Creació i consolidació d’empreses
A més, les persones que vulguin posar en marxa el seu propi projecte empresarial o bé consolidar la seva empresa podran fer formació com ara un curs per conèixer noves formes de finançament no vinculades a entitats bancàries, un altre de gestió pressupostària en temps de crisi, un tercer curs per aprendre a fixar el preu dels productes o serveis de l’empresa, i un quart curs per obtenir el certificat oficial de manipulador d’aliments.

Accessos al sistema educatiu i llengües
D’altra banda, en l’àmbit dels coneixements de base i accessos al sistema educatiu es faran dos nous cursos per a preparar les proves d’accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà i de Grau Superior. En l’àmbit de les llengües, un curs de català bàsic, un d’anglès de diferents nivells, i un altre de francès, també de diferents nivells. I en el d’esports, el curs de gym dolça per a gent gran, amb tres nivells d’entrenament.

Formació per a famílies
També la formació adreçada a les famílies amb fills petits, adolescents i joves té un gran protagonisme. Els pares que tenen infants de 0 a 3 anys podran assistir al cicle de xerrades i tallers ‘Créixer en família’. Els que tenen fills de 0 a 12 anys al taller ‘Estratègies per a la gestió de conflictes en família’. I els que tenen fills d’entre 10 i 18 anys al taller ‘A contracorrent’, que tractarà la incidència dels referents que busquen els joves per assentar la seva personalitat.

Expressió artística, esports i salut
Aquest nou curs les persones adultes també poden participar en moltes altres propostes formatives organitzades per les entitats, tant en l’àmbit de l’expressió artística (l’Aula de Música, que ofereix una desena de cursos diferents, i els cursos de cant coral, cant modern, bastoners, dibuix i pintura, dibuix manga, escola de teatre, balls de saló i ballet clàssic) com en els àmbits esportiu i de la salut (bàsquet, body form i body form suau, escola de pàdel, ioga, tennis taula, gimnàstica artística i esportiva, a més de cursos adreçats a persones afectades de fibromiàlgia i altres patologies, com ara els de ioga, estiraments, dansa del ventre, meditació i tai-txí).

Altres activitats culturals
Al costat d’aquesta formació, l’Ajuntament també ha preparat altres activitats culturals, com ara tres nous concerts del cicle Masquefa sona bé (Saüc + Philippe Argency, Bernat Font Trio i Terrassa 48 Orquestra de Cambra), les sortides al Vinseum i les Bodegues Torres de Vilafranca i a la Sagrada Família de Barcelona, i la xerrada ‘Gaudí, el segell d’un geni’.

Inscripcions obertes
Les inscripcions als primers cursos ja estan obertes i es poden fer presencialment al Centre Tecnològic Comunitari (CTC), situat a l’avinguda Catalunya, 60, o bé de manera online a www.ctc.masquefa.net/formacio.