Els ajuntaments d’Igualada i Masquefa sumaran esforços i recursos per incentivar la creació d’empreses de l’àmbit tecnològic, un sector emergent que està cridat a tenir un paper clau en la dinamització i la recuperació de l’economia anoeinca.

La col•laboració entre les dues institucions es vehicularà mitjançant els centres de serveis a les empreses i els vivers d’empresa dels quals disposen Igualada i Masquefa.

D’aquesta manera, Ig-Nova Empresa d’Igualada i el Centre Tecnològic Comunitari (CTC) de Masquefa treballaran en xarxa i facilitaran conjuntament diversos serveis als emprenedors. Així ho van explicar l’alcalde d’Igualada, Jordi Aymamí, i el regidor de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) de Masquefa, Carles Mernissi, en la compareixença de dimecres davant dels mitjans de comunicació al Consistori igualadí.

Entre d’altres serveis, els dos ajuntaments oferiran de manera conjunta assessorament a les empreses, promouran actuacions de dinamització empresarial, posaran diversos recursos a l’abast de les persones amb discapacitat i prestaran assessorament on-line. També organitzaran jornades i esmorzars d’emprenedoria, així com xerrades de sensibilització, i impulsaran una fira de noves empreses.
 

A més, els vivers d’empresa d’Igualada i Masquefa prestaran als emprenedors tres grans serveis. D’una banda, oferiran a les noves empreses la possibilitat de llogar un despatx moblat i equipat i, a la vegada, de gaudir de serveis comuns amb la resta d’empreses dels vivers. D’altra banda, els tècnics oferiran assessorament als nous emprenedors en totes les qüestiones relacionades amb l’activitat empresarial, per exemple a l’hora de fer el pla d’empresa i el pla de viabilitat o a l’hora d’accedir a possibles subvencions. I, finalment, cada centre posarà a la disposició dels emprenedors els seus equipaments tecnològics específics.
 

L’alcalde Aymamí destaca que l’acord exemplifica “la decidida voluntat dels dos ajuntaments de treballar conjuntament, més enllà de les legítimes diferències polítiques, perquè l’Anoia tingui un potent teixit d’emprenedors i emprenedores, especialment en un sector emergent com són les noves tecnologies”. En opinió de l’alcalde, l’acord “contribuirà també a la cohesió social de la comarca”. Masquefa es troba situada a l’extrem sud, amb una realitat molt propera al Baix Llobregat. Aymamí també subratlla “les potents instal•lacions i equipaments tecnològics” d’Ig-Nova Empresa i del CTC.
 

Per la seva banda, el regidor Carles Mernissi va agrair la col•laboració d’Igualada i va posar l’accent en “la seva experiència en la prestació de serveis a les empreses”. L’Ajuntament igualadí acumula ja 10 anys d’activitat en el foment de la creació d’empreses, durant els quals ha contribuït a la creació de més de 300 empreses i 600 llocs de treball.
 

Mernissi va recordar que el CTC “ja va néixer amb la voluntat de traspassar les fronteres de Masquefa i oferir recursos i serveis al conjunt de l’Anoia i les comarques veïnes”. En aquest sentit va explicar que el centre s’ha convertit, ja en aquests primers mesos de funcionament, “en un autèntic referent” per a diverses institucions i entitats de la comarca i de fora, que hi han vist un espai ideal per acollir les seves activitats o un model a seguir a l’hora d’impulsar projectes de similars característiques.