Un grup d’integrants del Casal d’Avis de Masquefa va participar, dissabte, a Vallbona d’Anoia, en els actes del Dia Internacional de la Gent Gran, que se celebra l’1 d’octubre. Organitzada pel Consell de la Gent Gran de l’Anoia del Consell Comarcal, aquesta vegada amb la col·laboració de l’Ajuntament vallbonenc, la jornada va portar fins a aquest municipi de l’Anoia gairebé 400 persones grans procedents de diversos municipis de la comarca.

La celebració va començar, al migdia, amb una cercavila amb els Falcons i Tabalers de Vallbona que va recórrer els carrers del nucli antic i va acabar desembocant a la Plaça de l’Església, on es va fer una exhibició falconera. Les singulars construccions humanes dels falcons van arrancar els aplaudiments del nombrós públic. Després, la gent gran de la comarca es va desplaçar fins al pavelló poliesportiu per gaudir d’un dinar popular i de tota una tarda de germanor, amb un espectacle sorpresa de ‘clowns’, a càrrec de la companyia Toniton, i un ball popular amb Paris La Nuit, que va tancar la celebració.
La celebració comarcal del Dia Internacional de la Gent Gran s’organitza des de fa cinc anys i edició rere edició supera la participació. També hi col·laboren la Diputació de Barcelona i ajuntaments de la comarca. A més del seu vessant lúdic i de convivència, la diada vol reivindicar l’envelliment actiu i el paper fonamental que la gent gran, amb la seva saviesa i experiència, ha de tenir en la nostra societat.