Tallers de teatre. Cinema. Balls. Una xerrada. Una exposició. Un espectacle de playback. L’ofici de missa. Una arrossada popular. I l’homenatge als avis i al matrimoni de més edat. La gent gran de Masquefa va viure del 29 d’agost al 4 de setembre una intensa setmana farcida d’activitats.

Els avis i àvies van demostrar que, d’energia, no els en falta. Van participar activament en la gran majoria d’activitats. I van aplaudir especialment els tallers de teatre ‘Fem Comèdia’ -una de les novetats d’aquest any-, i l’espectacle de playback ‘Llum i color’. De fet, van agradar tant que el Casal de la Gent Gran i l’Ajuntament estudiaran la possibilitat d’incorporar aquestes i altres noves propostes en la programació que durant tot l’any ofereixen al col•lectiu de la gent gran de Masquefa.

Precisament els tallers de teatre van obrir la Setmana de la Gent Gran d’aquest 2011, amb una doble sessió, dilluns i dimarts. Mitjançant diversos jocs i un esquetx final per grups, els participants van fer un tastet en l’art de la interpretació, a més de reforçar les dinàmiques de grup i millorar l’atenció, l’observació i la memòria.

L’endemà, dimecres, la projecció de la pel•lícula ‘Pa negre’, basada en la novel•la d’Emili Teixidor, recordava el drama de la postguerra espanyola i emocionava el públic que omplia la Sala Polivalent.

Dijous la gent gran movia l’esquelet en un ball popular amb la cantant Sandra, i divendres recordava com de ràpid passa el temps i com han canviat les coses amb la xerrada de la psicòloga Glòria Fité, especialitzada en història i gent gran. També divendres arribava una altra de les novetats d’aquest any: una exposició de fotografies antigues de Masquefa, amb una trentena d’imatges aportades per gent gran de la vila.

La Setmana encarava la recta final dissabte i diumenge, amb altres plats forts. Dissabte els assistents aplaudien entusiasmats les espectaculars interpretacions del grup de playback de l’Associació de la Gent Gran d’Igualada.

I diumenge, després de l’ofici de missa, nombrosos avis i àvies compartien taula en el tradicional dinar popular, amb un deliciós arròs preparat un any més pels voluntaris dels Amics de la Paella, i servit per la Colla de Geganters i Grallers, membres del Casal de la Gent Gran i voluntaris de Ràdio Masquefa. Després s’homenatjava l’avi i l’àvia més grans de Masquefa (Antonio Martínez i Leonor Gallego) i el matrimoni de més edat (format per Joan Boltaña i Alberta Serra). Un ball amb el grup Choffers posava el punt final a la Setmana de la Gent Gran d’aquest 2011, que ha comptat amb un pressupost de gairebé 6.000 euros.