Els avis i àvies majors de 70 anys de La Beguda van tornar a rebre dissabte, 12 d’octubre, un càlid i emotiu homenatge, en una festa de gran tradició que vol ser un reconeixement i un agraïment a tots ells. L’Homenatge a la Vellesa –organitzat pel Patronat de la Vellesa de la Beguda amb la col·laboració de la Societat Recreativa Unió Begudenca- és una de les celebracions de més tradició i més arrelades. Aquest any se’n va celebrar la 63a edició.

La festa va començar al matí amb l’ofici de missa a l’Església de la Immaculada Concepció. Tal i com és tradició, tots els avis i àvies homenatjats –en aquesta ocasió 24- hi van arribar de la mà d’un acompanyant que duia un vistós ram de flors. Després de la missa, la comitiva –encapçalada pels grallers i geganters de La Beguda- va desfilar en cercavila fins a l’Envelat, on va gaudir d’un aperitiu per anar obrint boca. A dos quarts de tres, els assistents es van llepar els dits amb una deliciosa paella.

L’Homenatge a la Vellesa va arribar al punt final amb un concert de la Cobla Ciutat de Terrassa, que va oferir un ampli repertori de sardanes, balsos, passosdobles i cançó catalana.

Les més de 150 persones que van participar en la celebració demostren que l’Homenatge a la Vellesa és una tradició molt viva a La Beguda. Els organitzadors en fan una valoració molt positiva i ja pensen a repetir-la l’any vinent.